Last news in Fakti

16 Март, 2022 22:15 1 461 2

Григор Димитров се изправя срещу американската машина на сервис

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • джон иснър-
  • индиън уелс

Може да очакваме българина срещу 211-сантиметровия американец около 23:00 часа

Григор Димитров се изправя срещу американската машина на сервис - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу американската машина на сервис Джон Иснър в осминафинален сблъсък на “Мастърс” турнира в Индиън Уелс.

Двубоят е трети на корт номер 2 и преди него трябва да се изиграят мачовете на Матео Беретини с Миомир Кецманович и на Яник Зинер с Ник Кирьос. Програмата на съоръжението започва в 20:00 часа, така че можем да очакваме българина срещу 211-сантиметровия американец около 23:00.

Гришо изигра двата си най-добри мача през 2022 година именно в Индиън Уелс при победите над Джордан Томпсън и Александър Бублик по пътя към второ участие на осминафинал в кариерата си.

В калифорнийската пустиня едва миналата година от осмия път Димитров стигна до тази фаза, елиминирайки с паметен обрат Даниил Медведев. Впоследствие на четвъртфиналите той осъществи нов “ремонт” срещу Хуберт Хуркач, преди силите му да свършат за по-сериозна съпротива срещу Камерън Нори, който впоследствие спечели титлата.

Сега Григор има добър шанс отново да стигне 1/4-финалите в Индиън Уелс, където ще го очаква победителят от непредсказуемия дуел на Хуркач с Андрей Рубльов.

Джон Иснър е бивш финалист и полуфиналист в Индиън Уелс (и шампион в Маями), като в предишния кръг срещу Диего Шварцман постигна първата през сезона победа над тенисист от топ 50 в световната ранглиста.

36-годишният американец, 23-и в класацията на АТР, този сезон допусна драматични поражения от Дан Еванс и Ян-Ленард Щруф в ATP Cup, от Танаси Кокинакис в Аделаида, от Максим Креси на Australian Open и от Камерън Нори в Акапулко.

Въпреки че е достигал до заключителните фази в Индиън Уелс и сам наскоро призна, че условята му в “рая на тениса” са перфектни за него, той не е преодолявал осминафиналите в предишните си три опита - последното му поражение в тази фаза е от Карен Хачанов през 2019-а.

Джон Иснър води с 2-1 победи на Димитров, но последният им двубой е от “Мастърс”-а в Париж през 2017-а, когато американският бомбардировач победи в три сета с два спечелени тайбрека.

През август 2017-а обаче Григор го побеждава на полуфиналите в Синсинати, а впоследствие триумфира с единствената си досега “Мастърс” титла. Първият им сблъсък е от Маями през 2015-а, където условията са още повече в полза на сервис-бота Иснър и той печели също с тайбрек и с 6:2 в другия сет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    успех ГРИША
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Играе рано сутринта сега има интересен мач Надал опелка.Кириос спечели без игра ,а Тейлър Фриц обърна мач и спечели 1:2 срещу австралийския дявол Де Минор....Беретини загуби..от кецманович и изненадите продължават!