Last news in Fakti

23 Март, 2022 15:30 1 556 10

ФИФА и УЕФА с писмо до БФС и ММС: Силно сме разтревожени от събитията на 18 март

  • бфс-
  • уефа-
  • фифа-
  • борислав михайлов-
  • димитър бербатов

От БФС публикуваха кореспонденцията си с представители на двете международни организации

ФИФА и УЕФА с писмо до БФС и ММС: Силно сме разтревожени от събитията на 18 март - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз разпространи писмо от страна на ФИФА и УЕФА по казуса с президентския пост и проведения на 18 март конгрес от страна на Димитър Бербатов. В него официалните лица изразява притеснението си от случилото се и потвърдиха, че следят казуса в развитие.

Силно сме разтревожени от потенциалния ефект на събитията от миналата седмица върху бъдещето на българския футбол, в това число – участието на български клубни и национални отбори в международни състезания“, гласи част от писмото, което е изпратено до Министерството на младежта и спорта (ММС).

В кореспонденцията си директно с БФС главният директор „Членуващи асоциации“ към ФИФА Кени Жан-Мари и директорът „Национални асоциации“ към УЕФА Зоран Лакович заявяват, че Борислав Михайлов е законно избраният президент на българския футбол след конгреса на 12 октомври 2021 г. Но също така заявиха, че позицията на Търговския регистър и регистъра на Юридическите лица с нестопанска цел за невписване на новото ръководство е в резултат на заведените дела срещу легитимността на въпросния конгрес от миналата година.

Междувременно Изпълнителният комитет към БФС заседава в този час по темата с евентуалното прекратяване на членството на 76-те клуба, които взеха активно участие на конгреса от 18 март.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    28 7 Отговор
    перуката е същия като тиквата отърване от тях няма
  • 2 запознат

    24 6 Отговор
    Абе Перчем чалгаджийски - върви си и не пречи на футбола.
  • 3 Чичо Тони

    19 7 Отговор
    Това, че ФИФА и УЕФА са "силно разтревожени" не означава, че взимат страната на Михайлов. А то от години си е "силно тревожно".
  • 4 Хммм

    18 5 Отговор
    Перукан само Народа може да го изпита от там,ясна е работата.
  • 5 Преслива

    17 4 Отговор
    Арестуваните и Перуката за 24 часа и ФИФА и УЕФА ще си преразгледат позицията. Много се краде в БФС, а развитие на футбола няма. На логото му трябва да има гюле, а не футболна топка.
  • 6 Ганьо

    2 9 Отговор
    Нормално Руди Мафиота след като се скара с художедтвената гимнадтика, автомобилистите и биатлона сега иска и във футболът да дерибейства. За него са важни само парите и да се мазни на благодетелят си Г Гснчев.
  • 7 България

    12 2 Отговор
    Законо избран бил Михайлов от кого е избран че той беше във уставна 2 години и после реши да сие изтегли.От както Борислав Михайлов е шеф на БФС фудбол във България нямаме пълен провал.АЛКОХОЛИК
  • 8 И къде

    10 1 Отговор
    е кореспонденцията? Публикувано едно изречение издадено от контекста! Това е дезинформация и демагогия с участието на "Факти".

    Коментиран от #9

  • 9 Документ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "И къде":

    Документа го има публикуван в много медии оригинал. Тука го няма да, но може да го видиш.
  • 10 7,62

    9 0 Отговор
    След като не са вписани какви решения взимат перуканците ? Няма кой да се съобрази с тези решения ! В момента бфс няма президент и изпълком !