Last news in Fakti

8 Април, 2022 00:00 1 273 0

Айнтрахт се оказа доста костелив орех за Барселона

  • айнтрахт франкфурт-
  • барселона-
  • лига европа

Дори с човек по-малко германците удържаха равенството в мача

Айнтрахт се оказа доста костелив орех за Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Айнтрахт Франкфурт и Барселона завършиха 1:1 в 1/4-финалния си сблъсък от Лига Европа, за да се убедим, че германците нямат намерение да се превърнат просто в поредната стъпка на „каталунците“ към единствения трофей, който липсва във витрината им.

През първата част по-добрите шансове бяха за домакините, особено след като Жерард Пике се контузи и отстъпи мястото си на Клеман Лангле. Те дори стигнаха до дузпа, но след преглеждане от ВАР се убедихме, че Серхио Бускетс игра с топката, когато атакува Боре и Йованович смени първоначалното си решение.

След почивката обаче така жадуваният гол дойде след корнер. Младият Кнауф стреля прекрасно от дъгата, овладявайки отбитата топка, за да преодолее с финес Марк Андре тер Стеген.

Някъде там Шави се убеди, че ще има нужда от повече фантазия на терена и побърза да пусне в игра Франки де Йонг и Осман Дембеле. Именно нидерландецът комбинира красиво в наказателното поле с Феран Торес, за да помогне на испанеца в изравняването на резултата.

Десният бранител Тута от състава на „орлите“ бе изгонен с втори жълт картон в 78' и то напълно заслужено за нарушение срещу Педри.

В остатъка от срещата Барселона не натисна достатъчно, за да стигне до победата, въпреки че видимо умората притисна Айнтрахт.

Равенството в крайна сметка е един справедлив резултат, който удължава още серията без загуба на германците от испански тим в Европа на 8 мача. Дали на „Ноу Камп“ тази серия ще продължи, ще разберем след седмица в реванша.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА