Last news in Fakti

16 Април, 2022 22:03 944 0

Ювентус се спаси от загуба в края

  • ювентус-
  • болоня-
  • 1:1-
  • серия а

Болоня беше напът да победи "бианконерите"

Ювентус се спаси от загуба в края - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Ювентус се спаси в добавеното време, след като стигна до изстрадано равенство от 1:1 срещу гостуващия Болоня. В края на мача гостите останаха с 9 души на терена, което позволи на Юве да изравни. Попадението за Болоня бе дело на Марко Арнаутович, който се възползва от подаване на Роберто Сориано. За домакините точен бе Влахович в петата минута на продължението. Малко след това вратарят на гостите Скорупски направи чудесно спасяване срещу Адриен Рабио.

Срещата беше изгледана на живо от клубната легенда Алесандро Дел Пиеро и беше посрещнат от феновете с овации. Играчите на “биаконерите" днес бяха облечени в специалния си четвърти екип, предназначен само за този двубой.

В 11-ата минута Душан Влахович от "бианконерите" стреля опасно с глава, но топката мина малко над напречната греда.

Малко по-късно Арнаутович получи чудесен пас в наказателното поле на тима от Торино, но контролът на топката му не бе добър и тя му бе отнета. В 21-вата минута отново Влахович направи голям пропуск, като шутът му мина много близо до левия стълб.

В 52-рата минута Арнаутович се реваншира, като получи хубав пас в наказателното поле и с остър нисък удар изведе тима си напред в резултата.

В 57-ата минута Алваро Мората можеше да изравни, но ударът му с глава след корнер срещна левия стълб.

Драмата обаче тепърва предстоеше в последните минути на мача. Мората поиска дузпа за нарушение на Адама Сумаоро срещу него, а секунди по-късно Хуан Куадрадо нацели напречната греда. Съдията прегледа въпросната ситуация с ВАР и отсъди само пряк свободен удар точно пред наказателното поле. Той все пак показа директен червен картон на Сумаоро. Съотборникът му Гари Медел реагира остро на изгонването и затова Хуан Лука Саки му показа жълт, а след това и червен картон.

Болоня обаче успя да удържи точката. В петата минута от добавеното време при изпълнение на корнер Мората опита задна ножица, а Влахович добута топката за изравнителния гол. До края на мача Влахович поиска дузпа, но не получи такава, защото беше повален от съотборника си Федерико Бернардески, а Рабио отправи последния удар в мача, който беше уловен от Скорупски.

Така Ювентус остана на осем точки от първото място и с шест пред петия Рома, който играе в понеделник с Наполи. Болоня са 13-и в класирането с 38 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА