17 Април, 2022 20:54 907 1

Палас се бори за място на финала срещу Ливърпул, но класата на Челси надделя

  • фа къп-
  • кристъл палас-
  • челси-
  • 0:2-
  • финал-
  • ливърпул

Отборът на Томас Тухел реши всичко след почивката в рамките на няколко минути

Палас се бори за място на финала срещу Ливърпул, но класата на Челси надделя - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Челси ще играе срещу Ливърпул във финала на ФА Къп, след като се наложи над Кристъл Палас с 2:0 във втория полуфинал, игран на "Уембли". Това ще е и повторение на финала за Купата на лигата в Англия, който бе спечелен от "червените" след изпълнение на дузпи.

Отборът на Томас Тухел реши всичко след почивката в рамките на няколко минути. В 65-ата минута Кай Хаверц даде хубав пас на Рубен Лофтъс-Чийк, който прати топката в мрежата с плътен удар покрай вратаря Джак Бътланд.

Десет минути по-късно Тимо Вернер направи остро центриране в наказателното поле, което бе засечено от Мейсън Маунт, който прати топката в десния ъгъл на вратата за 2:0.

В последната минута Вернер отново поднесе идеална топка на Ромелу Лукаку, който е прати по земя в десния стълб, а добавката на Зиеш бе избита от защитник на Палас.

Финалът на най-стария футболен турнир в Англия е предвиден за 14 май.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гертруд

    2 0 Отговор
    Империя Роман е непобедима с германската машина Тухел!