25 Април, 2022 10:27 3 025 10

Стъпка по стъпка Григор Димитров прогресира

  • григор димитров-
  • atp ранглиста-
  • тенис ранглиста-
  • атп ранглиста-
  • топ 20

Може би големият въпрос е дали нашенецът има сили за нещо запомнящо се в края на своята кариера

Стъпка по стъпка Григор Димитров прогресира - 1

Стъпка по стъпка Григор Димитров се приближава към топ 20 в световната ранглиста. Миналата седмица най-добрият ни тенисист при мъжете взе участие в турнира от категория АТР 500 в Барселона, където постигна победа над Федерико Кория на старта, но отстъпи във втория етап на топ поставения Стефанос Циципас. Това му донесе нови 22 точки за класацията на АТР, които го изкачиха на 22-ото място, изпреварвайки Марин Чилич.

По-малко от 40 точки делят Гришо от завръщане в Топ 20. Пред него са само Гаел Монфис (№21) и Николоз Басилашвили (№20).

№1 в световната ранглиста продължава да е Новак Джокович, въпреки че загуби финала на турнира в Белград. Той дори увеличи преднината си пред Даниил Медведев, който се възстановява от контузия и за поредна седмица губи част от своя актив. Топ 5 се допълва от Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

18-годишният испанец Карлос Алкарас дебютира в челната десетка, като се изкачи до деветата позиция в подреждането. Това стана благодарение на великолепните му изяви през последните месеци и триумфа на престижния АТР 500 турнир в Барселона вчера.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    8 7 Отговор
    А бе този все отпада и го бият като шкембе в дувар а се доближавал до заветните 20.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Komapak

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    Е чат пат стига до полуфинал и изплува за малко...
  • 3 Дидо

    7 4 Отговор
    Прогресира една напред и две назад
  • 4 Госあ

    8 3 Отговор
    Леля му шварценегер да не си го прибира пак?
  • 5 чУвал или чувАл

    5 2 Отговор
    Все пак стигна до номер 3 в света ! После започна пътя надолу. Поне пари да спечели. Колкото - толкова ! Жалко , защото можеше и повече , но психически не издържа във важните моменти.
  • 6 Смаян бостанджия

    5 3 Отговор
    Нито съм играл, нито тренирал нито дори пък съм и гледал тоя вид "спорт" дето се въртят милиони ...в кавички съм сложил "спорт" защото съм виждал как двама блъскат едно топче от единия - до другия край с едни ракети ... а стотици други - пръснали стотици $$$ седят , гледат и си въртят главите -явно спомага за вратните мускули ...и се чува само едно : "АААххх...туп...туп...туп ...аааа...туп...туп..." Егати и "спорта" ?Ама се чудя и на друго ...не зная как се оценява и точкува ,но се чудя как Каунья все пада ,а се държи още в 20-цата дори . Та той 3 от 4 явявания все е на загуба бе ?! Егати и пералнята на милиони е тоя тенис ! Проф. футбол -тоже ! Купуват се е се продават играчи ,като добитък ама за десетки ...стотици милиони ?В ХХІ-ви ВЕК Що за спорт е това ...ПЕРАЛНЯ НА МРЪСНИ ПАРИ ! А ,като пуснеш радиото и започнат да обявяват разните му резултати от разните му отбори зад Океана .дето името не мога да произнеса-камо ли изговоря и запомня ...баскетбол, футбол и що ли не ,се питам...КОЛКО БЪЛГАРИ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ТОВА ?КОЙ ПЕЧЕЛИ И ЗАЩО СЕ ПРАВИ ..ЯВНО ...ХАЗАРТА И ТАКИВА КАТО ЧЕРЕПУХАТА И НЕГОВИЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛ ОТ ЕФ -пет !

    Коментиран от #7

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Смаян бостанджия":

    не е така.двата турнира в монако и барселона Григор игра добре.В момента силата му е за първите 15места!Играе спокойно и не се вживява ,като неповторим.Той е играл винаги за пари и затова е нормално да е по назад във елото ,но напред в парите!лично на мен в момента играта на Григор ми харесва!
  • 8 Ленин

    1 1 Отговор
    две стъпки напред,една назад,хахаха
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.