Last news in Fakti

25 Април, 2022 13:15 1 447 2

Още един българин ще дебютира в италианския футболен елит

  • серия а-
  • димо кръстев-
  • фиорентина-
  • ла виола

До края на сезона Димо Кръстев трябва да направи в Серия „А“

Още един българин ще дебютира в италианския футболен елит - 1
Димо Кръстев; Снимка: Instagram

Още един български футболист ще дебютира в Серия „А“, пишат колегите от Блиц. Става дума Димо Кръстев, който защитава цветовете на Фиорентина. 19-годишният играч е в Примаверата на „ла виола“ и е една от звездите на тима. Той вече беше повикан да тренира с представителния отбор на гранда от Флоренция, а наставникът Винченцо Италиано страшно много го харесва.

Доверени източници на колегите им разкрили, че до края на сезона Димо Кръстев трябва да направи дебют с Фиорентина в Серия „А“. Той и съотборниците му в Примаверата са на финал за Купата на Италия, където ще срещнат състава на Аталанта.

След края на кампанията ще се решава какво да бъде бъдещето на Кръстев, една от опциите е той да започне да се обиграва и да трупа опит под в отбор под наем. Междувременно българинът има много сериозен договор с Фиорентина и е считан за бъдещ основен играч на отбора.

В момента единственият българин, който играе в клуб от елита на Италия е Петко Христов. Националът ни е част от състава на Специя, като в началото на сезона получаваше много шансове за изява от треньора Тиаго Мота, но след това загуби титулярната си позиция при „орлетата“ от Лигурия.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    2 0 Отговор
    Много го харесвали, но още не ставал за тях. Навремето ги вземаха, но бяха подготвени.
  • 2 Иванчо l-ви (тоз мач съм го играл)

    2 0 Отговор
    Поредният "пейкаджия", който ще бъде преотстъпен в някой втородивизионен клуб, където ще бъде смазан от конкуренцията. ДАНО ДА ГРЕША, ДАНО !