Last news in Fakti

26 Април, 2022 17:26 2 026 17

Не пипайте датата на финала за Купата на България!

  • цска-
  • левски-
  • финал за купата на българия-
  • дата

Не ставаме свидетели на историческо побутване към трофей, а направо бутане с всички сили на Отбора на народа

Не пипайте датата на финала за Купата на България! - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

"Ставаме свидетели на историческо побутване към трофей", написа тарторът на Сектор "Г" Иван Велчев след реванша за Купата на България между Левски и Лудогорец. Довчера за някои тези думи на Кюстендилеца звучаха по-скоро като завиждане от страна на феновете на ЦСКА за двете победи над триумфиралия за 11-и път с титлата на България Лудогорец. Въпреки че за тези, които следят добре събитията в родния футбол и най-вече през 2022-ра година, написаното от Велчев може да има логика.

БФС обмисля да премести финала за Купата от 11-и за 15-и май (неработен ден). Причината, изтъкната за това, е че ЦСКА и Левски разполагат с доста фенове и ако срещата е в сряда, ще възпрепятства идването на стадиона на голяма част от тях. А въпросната евентуална промяна ще издърпа мача от 30-ия кръг на първенството между Славия и Левски в сряда, 11 май. Доtук добре, все пак футболът е за феновете. Но! Сега, ако погледнем в дълбочина тази промяна, изниква въпросът дали ще повлияе на шампионата в efbet Лига и кой ще е най-облагодетелстван от нея? Отговорът е ясен - ще повлияе. И то само на един от отборите - Левски!

Не е тайна, че "сините" има футболисти, които висят с картони. И то част от звездите на клуба. По предварителна програма преди финала за Купата Левски има гостуване на традиционно трудния съперник Черно море. А във Варна тези мачове винаги са със статут на дерби. Сега, след евентуалната промяна, тимът на Мъри Стоилов ще има още един мач преди този за Купата и то срещу отбор, който вече заяви, че ще доиграе сезона с юноши. Ако в Левски "висящите" футболисти бъдат санкционирани в жълто на "Тича", ще могат да изтърпят наказанията си в мача срещу младите играчи на "белите" и ще са на линия за дербито с ЦСКА на финала. Тук вече нещата започват сериозно да замирисват. И думите на Кюстендилеца могат да бъдат допълнени. Не ставаме свидетели на историческо побутване към трофей, а направо бутане с всички сили на Отбора на народа. Теглене към трофей и медали в шампионата едновременно. Пак - с уточнението, че няма нищо официално. Все още...

Дано и не става официално. Че иначе старите и добре познати номера ще се въртят в нов цирк. Защото всеки катаклизъм се определя от събития, които на пръв поглед може да са дребни или случайни, но на фона на тежки зависимости и сложни обвързаности, могат да предизвикат генерални промени.

Горчивината и напрежението, които се натрупваха дълго през годините, започнаха да избиват, а с решенията, които се вземат, само се ускоряват и без това неизбежно започналите процеси. А те ще са необратими.

Заради това - не пипайте датата на финала!

Автор: Ангел Домусчиев, главен редактор на Topsport.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    24 12 Отговор
    Оранжевите,започнаха да вият на умряло!Само да ти кажа,Ангелчо,че мача вече е преместен за неделя!

    Коментиран от #4, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 До Ангел Домусчиев,

    19 7 Отговор
    Пийте си редовно анти-депресантите и всичко с вашето здраве ще е наред.. .побутвал...забутвал....и т.н. е олигофренията на един лумпен със съмнителен тест за уповащи вещества,неподлежащ дори на капка внимание,та дори и в статия да се цитира...
  • 4 Aлфа Bълкът

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    Нормално отборът на Милицията винаги бутан и подпиран! Ама купа няма да видите, освен ако не ви закриват. Може една тъй като за последно да ви дадат!
  • 5 Йордан

    11 2 Отговор
    До всички автори на Факти.бг :Моля спрете да пишете на тема спорт,има достатъчно ПРОФИ саитове за тази цел!
  • 6 кУмУнист

    11 8 Отговор
    Страх тресе лепилодишащите припоци от Кюстендил. Работата е там, че оранжевото отборче няма повече от 5хил фена и ги е страх, че синята лавина ще ги смаже. Надяват се да не се напълни стадиона и нищо друго. Сега фенове на промата ще ви кажа какво ще стане, освен , че Левски ще вземе купата, то вие ще загубите и второто място и няма да видите Евро мачове освен по телевизорите. Цска умре, да живее литекс.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Май от публиката ви е страх а?

    14 5 Отговор
    Защото в почивния ден ще има повече сини фенове на стадиона, а за люляците знам 100-200 нарркомана и животни всякакви.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 фактОлог

    10 4 Отговор
    Доста евтина прпаганда. Щом ще сменят датата - значи бутат ЛЕВСКИ. Щом няма да я сменят - бутат ли ЦСКА? Левски има 2 играчи с 4 ЖК, които биха пропуснали финала. Имат 13 футболисти и 4-5 деца под 18 г., а ЦСКА с 19 (!) чужденци с по 20-30 хил. евро заплати...се тревожат кой ще е наказан в ЛЕВСКИ? За желаещите да са на стадиона няма смисъл да коментираме - 25 000 от ЛЕВСКИ и макс. 10 000 от ЦСКА.
    Нека по-добрия да победи, но бродените Милкобалевски комплекси са излишни в 2022 г.
  • 13 Левски 1914

    9 4 Отговор
    А ние станахме свидетели как Литекс обединен с Етрополе стана цска ТИРЕ София 2016, ние станахме свидетели как специално за МЕНТЕТО цска ТИРЕ София 2016 направиха нова лига, ние станахме свидетели как Стоичков и Ганчев ви ФАЛИРАХА отбора и ощетиха държавата с 20 и няколко милиона.
  • 14 Трезвомислещ българин

    5 5 Отговор
    Още един "ревльо" , който съзря директива.
  • 15 Дилдо

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    А Лефски ги бутат към трофея със всички сили
  • 16 Гост

    4 3 Отговор
    до преди няколко месеца не брояха Левски за живи, сега се молят да имат наказани и да играят юношите....
  • 17 Стойчо млзденов

    2 0 Отговор
    Къде са истниските фенове на Цска.Дучето.Животното.и други. Няма кои да ме подкрепя.Литекс не е цака.