Last news in Fakti

27 Април, 2022 14:32 1 842 2

След близо 40 години англичаните отново ще могат да пият бира на стадионите

  • бира

Алкохолът бе забранен досега с оглед ексцесиите по британските стадиони в миналото

След близо 40 години англичаните отново ще могат да пият бира на стадионите - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига отново ще позволи на клубовете да предлагат бира по стадионите, след като в продължение на 37 години Футболната асоциация бе наложила забрана за алкохол по време на мачовете. Това съобщи The Sun.

За последно традиционната напитка на спортния запалянко се е предлагала през 1985 г., но след една разгаряща се война на властите с недисциплинираните фенове се налага строг контрол върху цялостното поведение на хората по трибуните.

Примерите с германската Бундеслига обаче доказват, че дисциплината на зрителите може да се гарантира и без да им се отнема удоволствието от потна халба бира под жаркото пролетно слънце, докато любимите им футболисти мерят сили на „зеления килим“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Висша степен

    1 1 Отговор
    На демокрация
    Придружена от
    Агонизация
  • 2 NoName

    2 0 Отговор
    от както се помня в Англия по стадионите се пие бира.... даже Тотнъм имат собствена пивоварна