Last news in Fakti

27 Април, 2022 18:05 698 1

Първата ни ракета при дамите бие в Турция

  • виктория томова-
  • турнир в истанбул

27-годишната софиянка подчини румънска квалификантка

Първата ни ракета при дамите бие в Турция - 1
Виктория Томова

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 60 хиляди долара.

Водачката в схемата Томова преодоля колеблив старт и елиминира квалификантката Оана Гаврила (Румъния) с 6:4, 6:1 за 87 минути.

27-годишната софиянка започна лошо и допусна два поредни пробива в началото, но от 0:4 и 15:40 тя взе 12 от следващите 13 разигравания, а в последствие продължи серията си на осем последователни гейма, за да спечели първия сет и да поведе с 2:0 във втория. Гаврила намали на 1:2, но с още четири поредни гейма Томова триумфира.

С успеха българката си осигури 935 долара и 9 точки за световната ранглиста, в която заема 115-ото място.

За място на четвъртфиналите българката ще се изправи срещу 18-годишната рускиня Диана Шнайдер, 471-а в класацията на WTA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    0 0 Отговор
    И нтересно ми е защо не играе на квалификациите в Мадрид....контузена ли е или са свършили парите,понеже този турнир в Цариград е под нивото и,и то доста под....???!!!!