27 Април, 2022 20:21 2 247 4

Български баскетболист с опит да пробие в НБА

  • емил стоилов-
  • нба-
  • баскетбол-
  • национална баскетболна асоциация

Българският национал Емил Стоилов е сред кандидатите в Драфта на новобранците на НБА

Български баскетболист с опит да пробие в НБА - 1
Емил Стоилов

Българският национал Емил Стоилов е сред кандидатите в Драфта на новобранците в Националната баскетболна асоциация за следващия сезон, съобщиха от лигата. 20-годишният център, който е висок 211 сантиметра и играе за испанския Естудиантес, е един от 36-те чуждестранни играчи, които са подали ранни заявки за включване в листата за избор на клубовете от НБА.

Освен тях, заявки са направили и 247 млади таланти от колежанските отбори от университети в САЩ и Канада. Драфтът, който е насрочен за 23 юни, се състои от два кръга, във всеки от които отборите избират по 30 баскетболисти.

Стоилов записва средно по 3.6 точки и 1.2 борби в 150 игрови минути в 17 мача за представителния отбор на Естудиантес през настоящата кампания. Той участва и във всичките четири срещи на България от световните квалификации в група F, в които постигна по 6.5 точки и 5.3 борби.

Софиянецът може да оттегли заявката си с писмена молба до лигата до 13 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    Защо сърбите имат толкова звезди в НБА, а ние нямаме? Корупция, кражби?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.