Last news in Fakti

30 Април, 2022 21:07 1 090 0

Спасена дузпа в 96' гарантира оцеляването на Сампдория в „Дербито на морския фар“

  • сампдория-
  • дженоа-
  • дербито на морския фар

Капитанът на Дженоа не успя да се разпише от бялата точка

Спасена дузпа в 96' гарантира оцеляването на Сампдория в „Дербито на морския фар“ - 1
Снимка: БГНЕС

Сампдория и Дженоа завършиха 1:0, с което практически оцеляването на домакините в Серия А бе гарантирано, а изпадането на гостите за пръв път то 15 години насам е съвсем реална възможност.

Абделахмид Сабири вкара единственото попадение в „Дербито на морския фар“, но истинската драма се състоя дълбоко в добавеното време.

ВАР сигнализира на главния съдия, че има нещо нередно при едно от центриранията на гостите в наказателното поле. В реално време изглеждаше, че Алекс Ферари изчисти с крак, но повторенията ни убедиха, че е отиграл положението с ръка. Затова той получи жълт картон, а „грифоните“ получиха правото да изпълняват дузпа. Зад топката застана капитанът - Доменико Кришито, но Емил Аудеро усети ъгъла и спаси удара му в 96 минута.

„Ла Самп“ вече събра актив от 33 точки и практически докосва спасението, въпреки ужасния си сезон до момента.

Дженоа пък по всяка вероятност ще се озове в Серия B през идната кампания, защото сега е нужно истинско чудо на клуба, за да изпревари Салернитана и Каляри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА