Last news in Fakti

5 Май, 2022 12:10 1 073 1

Легендарен треньор каза край на кариерата си

  • уотфорд-
  • рой ходжсън-
  • командор на ордена на британската империя-
  • cbe-
  • футбол-
  • треньор

Рой Ходжсън бе удостоен със званието Командор на Ордена на Британската империя

Легендарен треньор каза край на кариерата си - 1
Снимка:

Мениджърът на английския Уотфорд Рой Ходжсън бе удостоен със званието Командор на Ордена на Британската империя (CBE) за заслугите си към футбола. 74-годишният специалист получи медала си от херцога на Кеймбридж принц Уилям на церемония в Бъкингамския дворец. След края на тържеството Ходжсън каза, че ще напусне поста си при "стършелите" в края на сезона.

"Още когато излязох от пенсия и обявих, че ще застана начело на Уотфорд, бе ясно, че сделката е краткосрочна. За съжаление този период приключи, но аз се наслаждавах на работата си. Не смятам, че повече името ми ще бъде свързвано с някой клуб от Висшата лига", каза Ходжсън.

Той добави, че планира да прекарва свободното си време заедно с жена си и сина си.

До края на сезона Уотфорд има да изиграе четири мача. Единствено чудо може да спаси "стършелите" от изпадане, тъй като те изостават с 12 точки от спасителния бряг.

В дългата си треньорска кариера Ходжсън е водил националните отбори на Англия, Финландия, Швейцария и ОАЕ, както и повече от дузина клубни тимове, сред които Интер, Ливърпул, Фулъм, Уест Бромич, Кристъл Палас, Блекбърн, Удинезе, Малмьо и др.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 0 Отговор
    Чак пък легендарен, колко купи е спечелил