Last news in Fakti

23 Май, 2022 17:02 1 213 2

InStat нареди 8 играчи на Лудогорец сред най-добрите 11 за сезона

  • лудогорец-
  • байерн мюнхен-
  • милан-
  • псж

Другите трима са представители на три различни клуба у нас

InStat нареди 8 играчи на Лудогорец сред най-добрите 11 за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Британската агенция за футболна статистика InStat публикува днес своите най-добри 11 за 32 първенства из Европа. Сред тях попада и родната Първа Лига, където Лудогорец доминира не само в таблицата, но и в статистиката.

Цели 8 от 11-те най-добри футболисти у нас са част от състава на шампионите. Това са Сисиньо, Оливие Вердон, Игор Пластун, Каули Гонсалвеш, Шоу Кафумана, Бърнард Текпетей, Пиерос Ситириу и Спас Делев. Останалите трима играчи са Николай Михайлов от Левски, Брадли Мазику от ЦСКА и Реда Рабей от Ботев Пловдив.

Схемата, която е приложена за българското първенство, е 4-3-3, както и за мнозинството останали шампионати из „стария континент“.

Английската Висша лига също логично е доминирана от играчи на Манчестър Сити и Ливърпул, макар „мърсисайдци“ да са малко по-силно представени. Единственият страничен състезател в състава е Хари Кейн от Тотнъм. Останалите футболисти са Едерсон, Жоао Кансело, Бернардо Силва и Кевин де Бройне от „гражданите“ и Трент Алекзандър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Фабиньо, Мохамед Салах и Садио Мане от Ливърпул.

Френската Лига 1 е представена малко по-широко от всички участници в надпреварата. Валтер Бенитез от Ница е вратар, в защита има трима от ПСЖ - Ашраф Хакими, Маркиньос и Нуно Мендес, а четвъртият бранител е Уилям Салиба от Марсилия. Напред са Орелиен Чуамени от Монако, Бенджамин Бюргю от Реймс, Марко Верати и Килиан Мбапе от ПСЖ, Дмитри Пайе от Марсилия и Людовик Айорки от Страсбург.

В Бундеслигата имаме почти тотална доминация на Байерн Мюнхен. В идеалния състав на статистиката са Бенжамен Павар, Дайот Упамекано, Люка Ернандез, Алфонсо Дейвис, Джошуа Кимих, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Лирой Сане и Роберт Левандовски. Джуд Белингам от Борусия Дортмунд и Мануле Риеман от Бохум са единствените представители на други тимове.

В италианската Серия А също е доста по-интересно. Шампионите от Милан имат четирима представители - Майк Менян, Фикайо Томори, Тео Ернандез и Рафаел Леао. Вицешампионите от Интер са Марсело Брозович, Иван Перишич и Николо Барела. Ювентус пък е представен от Хуан Куадрадо и Душан Влахович. Амир Рахмани от Наполи и Николас Гонзалез от Фиорентина са останалите двама, попълващи групата.

Данните за испанската Примера Дивизион все още не са излезли, така че не можем да ви ги представим преди да ги получим от InStat.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганьо

    4 0 Отговор
    Михайлов сигурно от благоприличие...