Last news in Fakti

28 Май, 2022 20:30 1 725 9

Ботев Пд ще играе в Европа! (ВИДЕО)

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • берое-
  • европа

"Канарите" победиха Берое в баража в Коматево

Ботев Пд ще играе в Европа! (ВИДЕО) - 1
Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев Пловдив пак ще играе в Европа! "Канарчетата" спечелиха баража за място в турнира Лига на конференциите след победа с 2:1 над Берое, а успехът хвърли в делириум "бултрасите", изпълнили трибуните на стадиона в Коматево.

Домакините имаха превъзходство през първата част и то бе материализирано от Мохамед Брахими, който откри резултата в 38-ата минута. Три минути след почивката Па Конате направи 2:0, но много бързо Давиде Мариани върна надеждите на Берое с гол в 53-ата минута.

Двубоят започна вихрено и още в 22-ата секунда публиката бе на крака. Първоначално реферът Драгомир Драганов посочи бялата точка, но минута по-късно отмени решението си след проверка с ВАР. Дузпата бе отсъдена заради единоборство между Бен Юсеф и Мохамед Брахими, който бе намерен с дълъг пас в наказателното поле на Берое. За падането си нападателят на Ботев Пловдив получи жълт картон за симулация.

Гостите от Стара Загора отговориха с два неточни удара на Давиде Мариани и Симеон Мечев. В 12-ата минута центриране на Ето'о към далечната греда бе затворено от Па Конате, но изстрелът му с глава излезе в аут, а след това стана ясно, че левият халф-бек на Ботев Пд е бил в положение на засада.
Три минути по-късно Па Конате проби отляво и върна към свободния Реда Рабей, чийто шут обаче бе блокиран от Георги Динков. В 18-ата минута "канарчетата" пак поискаха дузпа за игра с ръка на защитник, но съдията показа, че няма нарушение на правилата.

Превъзходството на Ботев Пд даде резултат в 38-ата минута. Центриране на Тодор Неделев от ъглов удар затрудни отбраната на Берое, а Самюел Супрайен хитро подаде към Мохамед Брахими, който от ъгъла на вратарското поле прокара топката между купа от играчи за 1:0.

"Канарчетата" влязоха агресивно във втората част и три минути след почивката стигнаха до втори гол. Вкара го един от най-дейнните на терена Па Конате, който овладя прехвърлящо центриране на Джеймс Ето о и с премерен удар направи 2:0.

Не бяха изминали и пет минути, когато далечен удар по земя на Давиде Мариани хвана неподготвен вратаря на домакините Хидайет Хинкич и топката влезе в десния му ъгъл за 2:1. Вина за попадението носи и Роберто Пунчец, който се размина с топката и тя стигна до халфа на Берое.

Голът смути домакините, които започнаха да играят по-предпазливо и трудно стигаха до вратата на Берое. В 61-ата минута Току шутира страховито, но неточно, а в 86-ата минута вратарят Ганев спаси опасен изстрел. Гостите бяха по-активни, но и те не създадоха проблеми на Хинкич. В последната минута Дилан Мертенс блесна с ключова изява, блокирайки удар на Давиде Мариани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    3 2 Отговор
    ГолУеми "български" отбори! В репортажа са споменати 24 имена от които 20 са небългарски и само 4 български + 1 на съдията! БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ ! САМО НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР!!!
  • 2 От село

    2 2 Отговор
    Поздравления на Ботев, справиха се с 14 от берое.
  • 3 Тракия

    3 3 Отговор
    Какви бултраси са пляскали,това са файтон платени клакьори,в отбора им няма нито един Българин

    Коментиран от #6

  • 4 Хаха

    1 2 Отговор
    Боте пд са продажни, ш.бани к.пелета, но се кефя, че го набутаха на Хубчев до корен.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Ай канари!

    2 2 Отговор
    Размазахме отборчето на Бойко! В ЕВРОПА сме. Тази вечер не се спи. България е жълта! Айййй Канариии
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1313

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Мишка
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.