Last news in Fakti

1 Юни, 2022 11:01 1 595 6

Джокович: Надал отново показа защо е толкова голям шампион

  • новак джокович-
  • рафаел нада-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ролан гарос

Днес победи по-добрият играч на корта и той напълно заслужи успеха си, защото показа невероятна устойчивост във важните точки

Джокович: Надал отново показа защо е толкова голям шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафа Надал за епичната победа в четвъртфиналите на Ролан Гарос. В гладиаторска битка в Париж, испанецът се наложи на сърбина с 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) и намери място на полуфиналите в надпреварата.

"На първо място бих искал да поздравя Рафа. Днес победи по-добрият играч на корта и той напълно заслужи успеха си, защото показа невероятна устойчивост във важните точки. Не започнах добре, докато Надал беше на най-високото си ниво още от първата точка на мача и стартира великолепно в три от четирите сета”, сподели Джокович.

„Днес той отново показа защо е толкова голям шампион, а публиката също имаше огромна роля при завръщането му в четвъртата част, тъй като 99,9% от зрителите подкрепяха именно него и определено му помогнаха да покачи своята енергия в решителните мигове. Знам, че можех да играя и по-добре, само че не се възползвах от шансовете си”, каза още сърбинът.

„Помислих си, че съм обратно в играта, щом направих обрат във втората част, само че Надал остана все толкова солиден психически и ме лиши от възможността да вляза в пети сет, където всичко беше възможно. Все пак съм горд от начина, по който се борих. Много хора казваха, че условията са в моя полза, но не съм съгласен, че е така. Играхме при сходни обстоятелства през 2020-а година, когато Надал направо "измете" корта с мен. Не видях никакви признаци на контузия от негова страна, ала това изобщо не ме изненадва, имайки предвид как и друг път е успявал да се завърне много бързо на максимално обороти, след като е претърпял някаква травма", завърши двукратният шампион в Париж.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краси

    7 19 Отговор
    Добре,че сръбчето-атниваксърче загуби!Много е нагло!

    Коментиран от #2

  • 2 7994

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "краси":

    Браво на Джокович. Така правят истинските спортисти - когато загуби отдава почит на победителя.
    Що се отнася до "КРАСИ", то пръска само злоба и завист. Така до никъде не се стига. Мир братко!!!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 6 Отговор
    Господ Джокович,е по инатеСт от малко дете или от тъща над 90години.Цял свят видя ,че трябва да играе на Бек Хенда срещу Надал,а той упорито играеше на форхенда му и понасяше загуби.само 2сет започна на бекхенда на Надал и веднага имаше ефект!жалко,рядко съм губил важни срещи но вчера тази загуба на Джокович я приех ,като своя!За успокоение да ви кажа Надал няма да е шампион,макар да играе на финал.както се убедихте дълбоко виждащ ви направи 4 прогнози с точност 99,99%!За жалост и на лудите привърженици към Димитровден ще се сбъдне и прогнозата ми за войната!пс.На полуфиналът Надал ще спечели срещу Зверев,но до там....!Единствен Джокович можеше да спре Чилич!!!
  • 4 Даниел Любомиров

    4 3 Отговор
    Джокович отново се провали.
  • 5 Ксд

    1 5 Отговор
    А испанския наглец не го поздрави...
  • 6 Дилдо

    0 0 Отговор
    Велики са и двамата