Last news in Fakti

6 Юни, 2022 20:55 700 1

Тенис федерацията на Беларус се жалва на КАС

  • беларус-
  • федерация-
  • тенис-
  • санкции

На 1 март ITF спря членството на Русия и Беларус и отмени турнирите в двете държави

Тенис федерацията на Беларус се жалва на КАС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тенис федерацията на Беларус подаде жалба в Спортния арбитражен съд (CAS) срещу решението на Международната тенис федерация (ITF) да отстрани националния отбор от участие в турнири под нейна егида и да спре членството в организацията, пише БТА. "Тенис федерацията на Беларус продължава да защитава интересите на нашите спортисти", се казва в изявлението на централата.

На 1 март ITF спря членството на Русия и Беларус и отмени турнирите в тези страни, а на 14 март потвърди изключването на руския и беларуския отбор от Купа Дейвис и Купа Били Джийн Кинг 2022 заради руската инвазия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2 часа по Гринуич

    0 0 Отговор
    Цял живот слушам, как политиката не трябвало да се намесва в спорта и цял живот гледам как не спира да се намесва.