Last news in Fakti

7 Юни, 2022 19:47 1 480 16

Важни решения взе изпълкомът на БФС

  • футбол-
  • изпълком-
  • треньор-
  • национален отбор-
  • избор

На следващо заседание членовете на ИК ще бъдат запознати с предложения за нов постоянен треньор на националния отбор

Важни решения взе изпълкомът на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълкомът на БФС официално обяви решенията след съвещанието на централата на 7-и юни. ИК анонсира, че Георги Иванов е временен селекционер на националния отбор за следващите два мача от Лигата на нациите, а също така прие и нормативните документи за сезон 2022/2023 в efbet Лига и Втора лига.

На следващото заседание членовете на ИК ще бъдат запознати с предложения за нов постоянен селекционер, който да води националния отбор на България. Изпълнителният комитет също така прие проектите на нормативните документи за сезон 2022/2023 г., в това число Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник и Финансовия правилник.

Ето становището на централата:

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз официално прие оставката на националния селекционер Ясен Петров и помощниците му и утвърди Георги Иванов за временен наставник в предстоящите два мача от Лигата на нациите. На следващото заседание членовете на ИК ще бъдат запознати с предложения за нов постоянен селекционер, който да води националния отбор на България.

Изпълнителният комитет също така прие проектите на нормативните документи за сезон 2022/2023 г., в това число Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник и Финансовия правилник. Гласувани бяха листите на делегатите и съдийските наблюдатели за сезон 2022/2023 г., както и промените в съставите на постоянните комисии към БФС. По предложение на председателя на СК Виктор Кашай, нарядите на съдиите в Първа професионална лига ще се определят лично от него, заместник председателят Георги Ринг ще носи отговорност за VAR-назначенията, Георги Йорданов – за реферите във Втора професионална лига, а Костадин Гергинов – за съдийските наблюдатели. Увеличени бяха и съдийските такси, като главният съдия в ППЛ ще получава по 1300 лв., асистентите му по 950 лв., а VAR арбитърът – 650 лв. на мач. Членовете на ИК бяха запознати с проекта за спортен календар за предстоящия сезон, съобразен с провеждането на Световното първенство в Катар.

След продължителни консултации с клубовете се взе решение надпреварата в ППЛ да стартира в уикенда 8-11 юли, а във ВПЛ – 15-18 юли. Есенният дял на професионалния ни футбол ще завърши в уикенда 18-20 ноември, като през почивните дни на Мондиала ще се изиграят 1/16-финалите и 1/8-финалите от турнира за Купата на България. Шампионатите в ППЛ и ВПЛ ще се подновят в уикенда 10-13 февруари 2023 г. и ще завърши между 2 и 5 юни.

Баражите и в двете дивизии ще се проведат между 8 и 11 юни. По лична инициатива на президента Борислав Михайлов бе прието предложението за сформиране на Обществен съвет с участието на заслужили футболни деятели и експерти като Валентин Михов, Христо Порточанов, Антон Попов и др., които ще бъдат поканени с цел подпомагане дейността на президента и Изпълнителния комитет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 чико

    13 1 Отговор
    В И Д Н О е че трябва да С И ходят , за да не мъчат футбола , народа а и себе си . Какво още трябва да се случи . При перуката само НАдолу .

    Коментиран от #4

  • 3 Снимката

    7 0 Отговор
    кърти !
  • 4 И Ники М.

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "чико":

    Не става за вратар на отбора!!!! Време е да си ходите
  • 5 Стоичкофф

    9 0 Отговор
    Махайте се, изметете се сами.
    Вие сте болест за българският футбол.
    Вие сте тумор грозен, гаден и гнусен.
    Престанете да тормозите българският народ с неадекватното си управление!
    МАХАЙТЕ СЕ!!!
  • 6 Смях

    7 0 Отговор
    А бе, тия какви очи имат, та още решават съдбата на родния футбол? Абсолютни айдуци?
  • 7 тома

    4 0 Отговор
    Бай Ставри хареса снимката на перуката
  • 8 Въпрос

    6 0 Отговор
    каква е заплатата на треньора на нац.отбор по футбол? Съизмерима ли е тя с постиженията на ръководения от него отбор? А на ръководителите на БФС? Съизмерима ли е тя с мястото на България в европейските и световните класации ? А на футболистите?
  • 9 Най-важното решение

    3 0 Отговор
    Най важното решение е цялото бефесе да си ходи. Сега и веднага. Вече е късно и пораженията са трудно поправими, но всички ВЪН!!!
    Сегашните са неможейковци, крадци и измамници. Ново ръководство, фокусирано в детския футбол - безплатен и масов - след 2 поколения ще сме на европейско.
  • 10 Перукан

    4 0 Отговор
    Падаме, биеме, пак ше се напиеме.

    Коментиран от #11

  • 11 Разочаровани

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Перукан":

    БФС трябва да се разпусне
    ВЕДНАГА
  • 12 АДВОКАТ

    0 0 Отговор
    Първо Затвоооооор
  • 13 ПЕТКО ВОЙВОДА

    0 0 Отговор
    ще дойдем с дряновицата и ще стане страшно както ти каза 40 годишното ти приятелство камък под камък каза Сираков и ще се задими на Бояна може да не остане нищо
  • 14 ЛОКО СФ

    0 0 Отговор
    ЗАТВООООООООР!
  • 15 депутат

    0 0 Отговор
    ЩЕ ИМА ЛИ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПЕРУКАТА
    ЗАТВОООООООР
  • 16 Сашо Диков

    1 0 Отговор
    Въъъън помияри идва времето народа да управлява тази мафиотска държава