Last news in Fakti

7 Юни, 2022 20:15 645 0

Дискутираха Национална програма за изпълнение на младежки дейности

  • министерство на младежта и спорта-
  • програма-
  • младежи-
  • изпълнение-
  • дискусия

Програмата предвижда финансиране на младежки дейности в пет тематични области за текущата година

Дискутираха Национална програма за изпълнение на младежки дейности - 1
Снимка: БГНЕС

Експерти от Министерството на младежта и спорта участваха в информационна среща във връзка със стартиралата процедура по набиране на проектни предложения по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта. Директорът на дирекция “Младежки политики” Милена Андреева запозна участниците с основните приоритети на Програмата, нейната цел и основните принципи, които следва да бъдат прилагани от всички участници. Андреева обяви, че в целевата група на всеки проект следва да бъдат включени минимум 10% млади хора в неравностойно положение.

През 2022 г. Програмата предвижда финансиране на младежки дейности в пет тематични области, с различен териториален обхват:

Тематична област 1: “Превенция на различни форми на зависимост”;

Тематична област 2: “Превенция на агресията сред младите хора”;

Тематична област 3: “Насърчаване на здравословен начин на живот за физическо, психично и емоционално здраве”;

Тематична област 4: “Превенция на кибертормоз и злоупотребите онлайн, дезинформацията и разпространение на фалшиви новини”;

Тематична област 5: “Насърчаване на доброволчеството, включително в ситуация на кризи”.

В рамките на срещата гостите имаха възможност да получат експертна консултация по поставени от тях въпроси, за да подготвят проектната си документация в съответствие с изискванията при разработването, изпълнението и отчитането на проектите.

През 2022 г. проектните предложения по всяка тематична област, в зависимост от териториалния обхват на дейността, се разделят на проекти с регионален, областен или местен обхват. Всички дейности, независимо от териториалния обхват на проектите, следва да се реализират между 15 юли и 31 октомври.

Експертите обобщиха често задавани въпроси, постъпили по електронна поща, като направиха разяснение по документацията по Програмата. Определеният общ размер на финансиране за настоящата процедура по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 г. е в размер на 5 000 000 лв. Целевата група са младите хора между 15 и 29 години.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА