Last news in Fakti

8 Юни, 2022 10:23 2 483 0

Българин атакува пояс на Световния боксов съвет

  • бокс-
  • борислав велев-рой-
  • световен боксов съвет

Това е софиянецът Борислав Велев-Рой

Българин атакува пояс на Световния боксов съвет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Българинът Борислав Велев-Рой (10 победи, 10 с нокаут) ще атакува първа титла в своята професионална боксова кариера. Той ще се бие за младежкия пояс на престижната организация Световен боксов съвет (WBC).

Софиянецът ще се изправи срещу непобедения албанец Амарилдо Врая на галавечер в Тирана (Албания). Шоуто ще се състои на 30 юни, съобщиха от Media ProBox.

Срещата е насрочена за осем рунда, а категорията е полусредна. Велев и Врая ще се боксират в основния мач. Очаква се в шоуто да се участват и други български професионални боксьори.

Амарилдо Врая има 7 победи (3 с нокаут). Той е на 21 години и носи звучния прякор Инквизитора. Албанецът, който ще се бие в своя роден град, досега не е имал противник с положителен актив. Играл е на галавечери в Италия, Турция, Швейцария и Украйна.

Борислав Велев боксира за последно през април, когато отказа в четвъртия рунд Георги Величков.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА