Last news in Fakti

8 Юни, 2022 16:47 4 085 13

Бербатов: Мъри беше прав за Лечков, за Костадинов! Да се погледнат, не да хвърлят вина само върху играчите

  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • йордан лечков-
  • емил костадинов

Зададохме много въпроси към президента на БФС и все още чакаме отговор

Бербатов: Мъри беше прав за Лечков, за Костадинов! Да се погледнат, не да хвърлят вина само върху играчите - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов свика пресконференция, на която разкритикува отбора и ръководството на БФС. Той изрази недоумение от срамната домакинска загуба от Грузия, но подчерта, че не е редно да се нападат играчите.

"Зададохме много въпроси към президента на БФС и все още чакаме отговор. Сега отново ще го направим. Подготвили сме и материал, който ще изпратим на ФИФА. Ние сме на 8-о място в Европа по уредени мачове.

В същото време вече 16 години го няма обучението на кадри, треньори и футболисти. Стигаме и до мача с Грузия. Няма как да се нахвърляш изцяло върху националните играчи. Да, те носят своята отговорност и трябва да видят къде е вината им. Но да плюеш по тях и без да потърсиш и вината в себе си... Утре играем с Гибралтар. Каквото и да се случва, трябва да победиш този отбор. Ако не може да се спечели, вече проблемът е по-голям. Щом претендираш да отговаряш за efbet Лига трябва да носиш отговорност за финалния продукт – националния отбор. Странни неща се случват в БФС. Като това мъжкият отбор да пътува за Гибралтар с чартър, а младежите с редовни линии, въпреки че и те имат мач там след два дни. "

"Съгласен съм с Мъри Стоилов, треньор, който е дал толкова на футбола. Беше прав за Лечков, за Костадинов. Защо няма футбол от 16 години в Сливен? Аз и моят екип призоваваме Борислав Михайлов и хората от Изпълнителния комитет да си подадат оставките. Ако някой от футболната общественост иска да каже защо трябва да останат, да дойде и да заповяда. Призоваваме и най-накрая да се проведе един честен конгрес, за да могат клубовете да изберат кой да ги води."

"Длъжни сме да пратим писма до ФИФА и УЕФА, но те може да не ни отговорят. Може всеки ден да им пишем, особено сега, когато има снимка. Надявам се да има реакция. Казал съм на Мартин и Стилиян да напишем писмо, да тагнем ФИФА и УЕФА и ще го разпространим чрез моите социални мрежи, за да види света какво се случва в България“, каза кандидатът за президент на БФС."

"Има дело, което е на клуб Варвара, което е срещу обжалването на конгреса на 12 октомври и решението трябва да се вземе до 20 юни. Срещу конгреса, който бе законен, има обжалване от Костадинов, Академик София и Барокко. Там чакаме също изход. След тази подписка трябваше да бъде свикан конгрес. Събрахме повече от 1/3 подписи и трябваше да се организира конгрес."

"Обръщам се към институциите, които отговарят за тези проблеми. Най-вероятно футболът им е последният проблем, но за нас е важен. Ще го правя, докато ми обърнат внимание. Няколко поколения растат в тази среда и резултатите са видни. Трябва да се тръгне от това и лека-полека да се готвят другите поколения. Сегашното не е загубено, но трябва да му се променят моралните възгледи", завърши Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав е Бербо

    5 4 Отговор
    Ако не можеш да тичаш 90минути като кон, значи не ставаш за футболист! А отново ще играем на финали когато отбора е без българи, и извадим таланти от Столипиново, Факултета и останалите катуни!
  • 2 Играч

    15 1 Отговор
    Стискам палци нещата да се оправят.
    Дай боже с Бербо да е началото! ! !
  • 3 Бай Онзи

    7 1 Отговор
    Само Балкан Варвара ! Пе.уци , чакаме те да танцуваш на концерт на Пресито . .

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    15 0 Отговор
    Бербатов, отлично знаеш, че поколението на сегашното БФС е това на татковците плащачи и връзкарчета! От там идва и представянето на националните ни отбори! Всички уж сегашни
    "звезди" се провалиха с трясък в треоразредни чужди отбори - Десподов, Недялков, Неделев, манекените близнаци в защитата, Краев, Антов, Ф. Кръстев, тоя в Спарта Прага.... Сравни ги с твоето поколение, да не говорим за по-старите! Вие бяхте подготвени футболисти, истински таланти и успяхте в чужди отбори, кой повече, кой по-малко! Последният от вашето поколение е може би Ивелин Попов /малко по-млад, но все пак от поколението преди връзкарите/. Такива тотални провали, като сегашните нямаше, а най-добрите достигнахте до Ман. Юнайтед, Атлетико Мадрид, Ман. Сити, Селтик, Динамо Киев, Фиорентина... А сегашните "звезди" не ги искат Каляри, Козенца, треторазредни белгийски, немски и италиански отбори! Вече и в Турция и Португалия не щат да чуят за български футболисти, а едно време наши момчета правеха там кариери и бяха на почит! Щото в България са бутани за сметка на таланти, като вас! Пожелавам ти успех, но ако ти не промениш това по клубовете, обречен си като сегашните!
  • 5 Мързел

    2 10 Отговор
    Този още ли е безработен? Кога ще поработи малко? Голям мързел се оказа.
  • 6 Варвара

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Онзи":

    Много поздрави от Георги Градев който ви беше делегат. Това са лицата на промяната Георги Градев, Петър Величков и Гриша Ганпев.
  • 7 кУмУнист

    4 7 Отговор
    Че е прав е прав, но как ще управляваш БФС, когато не си управлявал дори един отбор или поне да си бил треньор за което говори Гонзо, хора които не са работили това за което кандидатстват или близко до това, трудно могат да го правят успешно. Със сигурност мишкайлов не трябва да е в БФС, но не съм сигурен дали и Бербатов е за там.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Ели

    1 1 Отговор
    Е добре 8 място трябва да сме 1 хайде Бобчо вземи мерки
  • 9 Алито от София

    5 0 Отговор
    Как ще управлява Бербо ли, ами перуката да не би да знаеше, батето му каза ти си, и почна разборията, нали все някой ще остане от старите кучета от БФС и ще подсказва докато Бербо влезе в час, а са и трима, но мисълта ми е друга, дай да опитаме, ако не става, следващия и така докато някой стане, но пусти му кокал много сладък сочен и кой знае още какво, затова не се пуска от перуката и компания
  • 10 Перукан

    1 2 Отговор
    След мен идва Ники Михайлов ,като най заслужил ,това е...
  • 11 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "кУмУнист":

    А перуката да е бил треньор някога ?
  • 12 Мъпет шоу

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кУмУнист":

    Кой беше тоя Гонзо?

    Коментиран от #13

  • 13 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мъпет шоу":

    Косеше тревата на Рен във Франция.