Last news in Fakti

10 Юни, 2022 14:43 1 498 0

Треньорът с фалшивия сертификат започна работа

  • маркус анфанг-
  • динамо дрезден-
  • футбол-
  • фалшив сертификат

Специалистът подаде оставка, а местната футболна федерация спря правата му до края на сезона

Треньорът с фалшивия сертификат започна работа - 1
Снимка:

Бившият германски футболист Маркус Анфанг бе назначен за старши треньор на третодивизионния Динамо Дрезден, съобщи агенция ДПА. Това се случва осем месеца след като Анфанг се раздели с друг германски тим Вердер Бремен, след като бе установено, че е използвал фалшифициран сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19. Специалистът подаде оставка, а местната футболна федерация спря правата му до края на сезона.

Динамо Дрезден потвърди назначението на 47-годишния треньор, който заменя на поста Герино Капрети. Договорът на Анфанг е за два сезона до 2024-а.

„Обмислихме решението добре. За нас беше решаващо, че в преговорите с Маркус Анфанг той беше открит и честен за грешката си от миналото и съжалява за нея. Но всеки прави грешки, а Маркус пое отговорност за действията си и получи съответното наказание“, коментира спортният директор на Динамо Дрезден Ралф Бекер.

Анфанг получи солидна глоба от съда в Бремен и Германската футболна централа. От 10 юни санкцията за спрените му права вече е условна, което направи възможно той да поеме нов отбор за старта на следващия сезон.

„Благодарен съм на ръководството на Динамо за получения шанс“, заяви Маркус Анфанг, който се работи отново с дългогодишния си помощник Флориан Юнге, който също бе замесен в скандала с фалшивия ваксинационен сертификат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА