Last news in Fakti

16 Юни, 2022 14:13 805 0

Нов турнир замества двубоя за Суперкупата на Европа

  • уефа-
  • суперкупа-
  • александър чеферин-
  • турнир

В новата надпревара ще участват четири отбора, единият от които ще е победителят в Шампионската лига

Нов турнир замества двубоя за Суперкупата на Европа - 1
Снимка: БНР

Президентът на УЕФА Александър Чеферин има идея за нова голяма промяна в европейския футбол, свързана със създаването на турнир, който да замести двубоя за Суперкупата, предаде БЛИЦ СПОРТ.

В новата надпревара ще участват четири отбора, единият от които ще е победителят в Шампионската лига.

Според френския вестник „Екип“ мини турнирът ще се провежда в САЩ през август и ще включва два полуфинала и финал.

Александър Чеферин бе в основата на промените в Шампионската лига, които се въвеждат от 2024 година, когато отборите в най-престижния европейски клубен турнир ще станат 36.

“Европейската централа само иска да пълни джобовете си без да се интересува от здравето на играчите и нивото на футбола”, критикуваха плановете от Съюза на професионалните футболисти във Франция.

Междувременно от УЕФА вече са говорили с телевизиите, които ще участват в наддаването за Шампионската лига през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА