Last news in Fakti

22 Юни, 2022 08:23 826 4

Серина се завърна с победа след година отсъствие

  • серина уилямс-
  • тенис-
  • победа-
  • двойки

40-годишната американка, която не бе играла официален мач от първия кръг на "Уимбълдън" миналата година, постигна победа на двойки на турнира на трева в Ийстборн

Серина се завърна с победа след година отсъствие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серина Уилямс направи победно завръщане на корта след почти едногодишно отсъствие.

40-годишната американка, която не бе играла официален мач от първия кръг на "Уимбълдън" миналата година, постигна победа на двойки на турнира на трева в Ийстборн.

Уилямс и партньорката и Онс Жабер от Тунис се наложиха с 2:6, 6:3, 13-11 над чехкинята Мари Боузкова и испанката Сара Сорибес Тормо в мач от първия кръг.

Уилямс и Жабер, които за пръв път играят заедно, имаха проблеми в първия сет, в който загубиха пет последователни гейма.

Проблемите изглеждаше, че съпътстват американката и тунизийката и във втория сет, в който те на два пъти изоставаха с пробив, но в крайна сметка успяха да го измъкнат след 6:3.

Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки. В него и двете двойки пропуснаха мачболи - Боузкова и Сорибес Тормо един при 11-10, а Уилямс и Жабер два - при 9-8 и 10-9, но в крайна сметка при третата си възможност успяха да спечелят срещата.

Във втория кръг звездният дует ще се изправи срещу японката Шуко Аояма и тайванката Хао-Чин Чан, които спечелиха поотделно турнира през 2020 и 2019 година съответно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    2 4 Отговор
    Браво
  • 2 цумбрум

    3 1 Отговор
    Охъ,аман от тая!
  • 3 муцунка

    2 0 Отговор
    чехкинята Мари Бузкова и испанката Сара Сорибите Тормоз
  • 4 Допинг

    1 0 Отговор
    Допинги в нея колкото искаш. Имала рак и можело да ползва като лекарство.