Last news in Fakti

23 Юни, 2022 08:10 1 046 4

Ян Непомнящи направи реми с Хикару Накамура в Мадрид

  • ян непомнящи-
  • хикару накамура-
  • шахмат-
  • мадрид

Руснакът продължава да е еднолично начело в генералното класиране

Ян Непомнящи направи реми с Хикару Накамура в Мадрид - 1
Снимка: vg.no

Руснакът Ян Непомнящи завърши реми с американеца Хикару Накамура в среща от петия кръг на турнира на претендентите за световната титла по шахмат, който се провежда в испанската столица Мадрид, предаде БНР.

31-годишният гросмайстор, който игра с черните фигури, и Накамура стигнаха до ремито на 34-ия ход. Руснакът продължава да е еднолично начело в генералното класиране.

Другите три партии от кръга също завършиха с ремита. Aмериканецът Фабиано Каруана и Ричард Рапорт (Унгария) играха само 24 хода, докато партията между Теймур Раджабов (Азербайджан) и Дин Лижън (Китай) завърши без победител на 51-ия ход. Полякът Ян-Кжищоф Дуда и 19-годишният французин Алиреза Фируджа също стигнаха до реми на 37-ия ход.

В класирането води Непомнящи с 3.5 точки, пред Каруана с 3.0 точки. Третата позиция се поделя от Накамура, Рапорт и Дуда, които имат по 2.8 точки. В дъното на класирането са Дин, Раджабов и Фируджа с по 2.0 точки.

Победителят в турнира на претендентите ще играе с норвежеца Магнус Карлсен за световната титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кадир

    6 2 Отговор
    Как смее да е руснак и да е първи! Я бързо да го дисквалифицират, или да забранят да се състезава.

    Коментиран от #4

  • 4 Учуден

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кадир":

    По-якото е,че Хикару Наакамура е американец.И тия ми били нация,народ и не знам какво си.Обикновенни КРАДЦИ Сър.