Last news in Fakti

28 Юни, 2022 19:33 2 687 2

Стана ясно кога Ботев Пловдив ще играе отново на „Колежа“

  • христо ботев-
  • ботев пловдив-
  • илиян филипов

„Канарчетата“ чакат за този момент вече шеста поредна година

Стана ясно кога Ботев Пловдив ще играе отново на „Колежа“ - 1
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив навлиза в етап, в който Ботев ще може да заиграе отново домакинствата си на своя терен. Изпълнителят на строителните дейности - Илиян Филипов, обяви, че на 19 декември 2022 г. теренът на „Колежа“ ще е годен за игра, съобщи dsport.

Филипов днес бе на поредна работна среща в Общината, където за пръв път стана ясен някакъв срок, тъй като клубът напусна дома си през 2016 г. и оттогава е принуден да се състезава на тренировъчното игрище в Коматево.

Общо 25 млн. лв. са отпуснати за строежа на „Христо Ботев“ и допълнителни 12 млн. лв., които да послужат за довършителните работи в комплект с арената на Локомотив Пловдив - „Лаута“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    4 0 Отговор
    Вече 9 години. Последният мач на Ботев на стадиона му беше през ноември 2013 г, престанете да се излагате с неверни информации!
  • 2 Врабче

    0 5 Отговор
    Като пръдне гугутката.