Last news in Fakti

5 Август, 2022 15:03 4 299 10

Дълговете на Левски към Васил Божков държат инвеститорите настрана

  • левски-
  • васил божков-
  • united group

Сръбски конгломерат може да се откаже от инвестиция в „сините“

Дълговете на Левски към Васил Божков държат инвеститорите настрана - 1
Снимка: БГНЕС

Левски продължава да бори демоните си от миналото, въпреки прогресивно подобряващите се резултати на терена. Родният таблоид „Блиц“ твърди, че един от потенциалните купувачи на „сините“ - United Group, може да се откаже от плановете си за инвестиция, тъй като клубът дължи прекалено голяма сума на бившия собственик - Васил Божков.

Финансов одит е показал, че укриващият се в Дубай бизнесмен се е отказал от дължимото само вербално. По документи настоящото ръководство му дължи сума от порядъка на 6 млн. лв., по информация на SegaBG.

След снощния успех над Хамрун в квалификациите за Лигата на конференциите, Станимир Стоилов обяви, че евентуално класиране за баражите ще подсигури бюджета за заплати до Нова година. От НАП обаче имат насрочена нова среща за промяна на условията за разсрочено плащане на дълговете към данъчното, защото отборът дължи най-сериозна сума там. По последни данни от вестник „Стандарт“ сумата възлиза на около 4 млн. лв.

Общата картина изглежда обнадеждаваща за Левски, защото онези над 20 млн. лв., за които се говореше през 2020 г. осезаемо се топят, но, ако скоро не бъде намерен стабилен източник на средства, освен генералния спонсор и дарителската кампания на феновете, съдбата на един от най-големите клубове у нас остава неясна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    19 3 Отговор
    Какъв е този спонсор който се плаши от 6 милиона а.

    Коментиран от #9

  • 2 Няма такава държава

    14 3 Отговор
    То един средно класен футболист за нашето първенство струва толкова ... Ако не можеш да дадеш 4 5 мил евро за футболист къде си тръгнал за европа
  • 3 Б.Б

    6 0 Отговор
    За много политици –хрантутници ,това са джобни пари.
  • 4 Митко

    10 2 Отговор
    Май не четете,правилно.Онзи ден пишеше,че 20млн. са към Божков за сектор А. 6млн. са за игри към Божков.10млн. към НАП.Сигурно има и някой милион за който се мълчи.Така,че не са 6млн. а около 40млн. Одиторите бяха написали,че дълговете са се увеличили спрямо миналата година с 3млн.
  • 5 Габриела

    3 4 Отговор
    ЗАКРИВАЙЙЙЙ БОКЛУЧАРНИКА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Дън Сяо Пън

    4 1 Отговор
    Ама що си мислите че ТОЗИ ще ви опрости нещо ?.. при полажение че му отнеха бизнеса и сума ти злато ??? И да продължава да дарява ???
  • 9 Бай Брадър

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    В случая-палмите , за друг отбор ще ти кажа конкретно
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.