Last news in Fakti

12 Август, 2022 21:03 1 582 0

NBA вади от употреба номера на един от най-великите си баскетболисти

  • nba-
  • бил ръсел-
  • бостън селтикс

Легендата на Бостън Селтикс се спомина на 31 юли тази година

NBA вади от употреба номера на един от най-великите си баскетболисти - 1
Снимка: БГНЕС

Националната баскетболна асоциация официално обяви, че никой клуб повече не може да използва екипа с №6, за да почетете паметта на една от най-големите легенди в историята на спорта - Бил Ръсел.

Иконата на баскетбола има цели 11 шампионски титли в хода на своята 13-годишна кариера в цветовете на Бостън Селтикс. 5 пъти е провъзгласен за MVP и 12 пъти попада в отбора на годината.

Ръсел почина на 31 юли 2022 г. на 88-годишна възраст, като след себе си остави не само славна кариера на спортист, но в средата на миналия век бе едно от големите лица в борбата срещу расовата дискриминация в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА