Last news in Fakti

17 Август, 2022 10:13 2 625 2

Формула 1 взе решение за моторите от 2026 година

  • формула 1-
  • спорт-
  • мотори-
  • фиа

Както и се очакваше мотор-генераторната група MGU-H вече няма да се използва, а автомобилите ще използват гориво от възобновяеми източници

Формула 1 взе решение за моторите от 2026 година - 1
Снимка: БГНЕС

Световният моторспорт съвет на ФИА одобри новите технически правила за задвижващите системи във Формула 1, които ще влязат в сила за сезон 2026. Както и се очакваше мотор-генераторната група MGU-H вече няма да се използва, а автомобилите ще използват гориво от възобновяеми източници.

Пакетът правила, които е условието Ауди и Порше да влязат във Формула 1, е готов от няколко седмици, но се смята, че е бил забавен заради консултации от президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, който лично беше поел по-рано през годината ангажимент пред Фолксваген за приемането на промените.

При двигателя с вътрешно горене няма да има сериозни промени - той остава 1,6-литров V6, но ще работи с по-нисък горивен капацитет, като приносът на хибридната система при осигуряване на общата мощност нараства до 50% или еквивалентът на 350 kW. Цените на задвижващите системи ще бъдат регулирани от въвеждането на таван, който влиза в сила от 1 януари 2023. До края на 2025 този таван ще е 95 милиона долара, а от началото на 2026 ще стане 130 милиона долара, но от тази сума на година са изключени актуалното поколение задвижващи системи, разходите за маркетинг и доставката на клиентски отбори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каруцар

    5 1 Отговор
    Направо да им впрегнат по няколко коня да ги теглят.
  • 2 Мммма

    6 2 Отговор
    Като чуя Ауди и бягам далече. Много хубав автомобил,да си го караш от сервиз на сервиз