Last news in Fakti

21 Август, 2022 11:33 787 0

В Лондон организираха турнир по подводен шах

  • шахмат-
  • михал мазуркиевич-
  • алейн декер

Часовникът за вземане на решения е заменен от способността на играчите да задържат дъха си

В Лондон организираха турнир по подводен шах - 1
Снимка: Shutterstock

В столицата на Великобритания - Лондон, са решили да разчупят стереотипите около най-популярната бордова игра в света, а именно шаха, като организират турнир по подводен шах, научихме от Reuters.

Състезателите трябва да се гмуркат в басейн и да се съревновават на магнитна дъска, като часовникът им е заместен от способността им да задържат дъха си под вода.

Десет души са се включили в състезанието, като някои от тях споделят, че са очаквали да е далеч по-лесно, отколкото е в същност, защото шахматистите така се сблъскват не само с интелекта на противника, но и със собствената си физическа подготовка.

Първият шампион в крайна сметка на турнира в хотел Leonardo Royal е 33-годишният поляк Михал Мазуркиевич. Той победи във финала южноафриканеца Алейн Декер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА