Last news in Fakti

24 Август, 2022 18:03 1 257 3

92% от читателите на ФАКТИ смятат, че Сектор „Г“ трябва да бъде за феновете, а не за ултрасите на ЦСКА

  • цска

Изглежда обществото се е изтощило от баталните сцени по стадионите

92% от читателите на ФАКТИ смятат, че Сектор „Г“ трябва да бъде за феновете, а не за ултрасите на ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Традиционният „Конфликт“, който организираме от ФАКТИ даде любопитен резултат след появилите се през миналата седмица скандали около правото на една или друга група почитатели да се подвизава в традиционния Сектор „Г“ за „червената“ агитка. Оказва се, че 92% от нашите читатели са против окупацията на ултрасите.

До скандала се стигна, когато по време на първия бараж за влизане в групите за Лигата на конференциите срещу Базел се стигна до бой между запалянковците. Малко преди края на първото полувреме голяма група „червени“ привърженици решиха да се присъединят към своите съмишленици от Сектор „В“ към Сектор „Г“. Причината бе, че трибуната зад вратата бе полупразна заради бойкота на крайната фракция „Трибуна Сектор Г“, целящ смяна на ръководството. В резултат се стигна до сериозни сблъсъци, а в социалните мрежи много хора заявиха, че са видели жени и деца да бягат в ужас от насилието, което ги е посрещнало там. Доказателства за това обаче на този етап липсват, като само е сигурно, че е имало физическа конфронтация.

Запитахме нашите читатели - кой заслужава да подкрепя ЦСКА от Сектор „Г“? И те ни отговориха категорично, че това е групата на обикновените почитатели.

През годините българският футбол се превърна в истинско бойно поле за хора, които бъркат любовта към отборите си с проявата на жестокост срещу противника. Имаше редица случаи на ранени полицаи, стрелба със сигнални ракети, изпотрошени седалки и какво ли още не. Виновниците обаче не само не бяха наказани, но и продължават да бъдат толерирани.

На въпросната среща срещу Базел през миналия четвъртък присъстваха над 10 хил. души на стадион „Васил Левски“, независимо от обявения бойкот на ултрасите. Това само доказва, че обикновените симпатизанти на ЦСКА продължават да подкрепят тима и дори се чувстват по-сигурни, когато животът и здравето им не е в опасност, когато кракът им стъпи на роден стадион.

Крайно време е държавните власти, федерациите и футболните клубове да се обединят и да направят спортните съоръжения едно по-безопасно място.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    10 19 Отговор
    90% от тези 92% сигурно никога не са стъпвали на стадиона и не са си купували фен артикули. Такива фенове са първите които заклеймяват отбора и отказват да стъпват на мач, докато на всеки отбор ултрасите са винаги там, да, не са им чужди всички човешки грехове, но винаги са зад отбира си. Но ЦСКА умре але але.
  • 2 Гуцката

    1 14 Отговор
    Бавно но сигурно ОБЕДИНЕНИЕТО на двете ЦСКА ще се случи. Ганчов изигра своята роля, поклон и по местата на придобитата слава. А сектора е празен защото се изпразни съдържанието и идеята.
  • 3 Никола Малимов

    0 5 Отговор
    Кави са тия ултраси бее ходя на мач на ЦСКА навсякъде и седя на сектор В винаги и карта съм си взел ултраси знаеш ли ше ми станете само на ултраси