Last news in Fakti

27 Август, 2022 20:44 1 846 4

За историята: Ливърпул - Борнемут 9:0

  • ливърпул-
  • борнемут-
  • висша лига

Това е и изравнен рекорд за най-изразителна победа в историята на Висшата лига

Вицешампионите на Англия от Ливърпул се поздравиха с първа победа за сезон 2022/23. "Червените" се извиниха за неубедителния старт на кампанията с разгром над новаците от Борнемут с 9:0. Това се оказа и изравнен рекорд за най-изразителна победа в историята на Висшата лига. Любопитното беше, че въпреки голеадата, Мохамед Салах не успя да се разпише, предава topsport.bg.

Селекцията на Юрген Клоп заложи на агресивно начало, което помогна на тима да води с 5:0 още до почивката. А като цяло, срещата на "Анфийлд" вече бе решена, тъй като едва до 6-ата минута мрежата на Марк Траверс беше поразена по веднъж от Луис Диас и Харви Елиът.

Класиката оформи Трент Александър-Арнолд в 28-ата, след като английският национал направи двойно подаване с Фирмино, а изстрелът му от средна дистанция се оказа изключително акуратен. След като раздаде три асистенции, в 31-ата минута стана време да се разпише и Роберто Фирмино. Бразилският нападател се оказа най-съобразителен при отбила се топка и с летящ шпагат порази мрежата на Борнемут.

Малко преди почивката, резултатът се покачи до 5:0, след като Върджил ван Дайк скочи над всички при корнер и с глава заби неспасяемо в долния десен ъгъл на Траверс.

Втората част продължи зловещия сценарий за новаците. Още в първите секунди Александър-Арнолд центрира към далечната греда и топката отиваше към Луис Диас. Крис Мепам направи всичко по силите си, за да спре най-лошото, но вместо това си отбеляза автогол.

Малко преди да бъде заменен, Роберто Фирмино намери време да отбележи и своя втори гол. Този път разбъркване пред вратарското поле му позволи да бъде най-съобразителен и отбележи за 7:0.

И докато Мохамед Салах се скъсваше да пропуска и негодува от факта, че не може да отбележи гол, такъв още с първото си отиграване реализира младият талант Фабио Карвальо. Крилото получи подаване по въздух от друга резерва Костас Цимикас и с волен вкара поредния гол в мрежата на "черешките".

В 83-ата минута Луис Диас реализира своето второ попадение в мача. Тотално сломената отбрана на Борнемут го забрави при корнер, а колумбиецът се оказа безпощаден с глава. До края домакините опитаха всичко по силите си, за да стигнат до рекордна за Висшата лига победа с 10:0. Поне това нещастие не сполетя Борнемут...

В следващия кръг на Ливърпул предстои сериозно предизвикателство в лицето на набиращия скорост тим на Нюкасъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    8 2 Отговор
    да бяха направили поне равен предния кръг, на аутсайдерите манчо юнайтед. хи.хи!
  • 2 До Пешо

    5 4 Отговор
    Азиатските заложни къщи бяха на друго мнение за равен.....всичко е за пари
  • 3 Иван

    4 3 Отговор
    Смешници
  • 4 МърсиСайд

    4 5 Отговор
    швабата пусна младата генерация едва при 8-0 , неможе да се раздели с пенсиите .............хаха