Last news in Fakti

9 Септември, 2022 00:04 3 255 4

Манчестър Юнайтед се провали на риалити чека в евротурнирите

  • лига европа-
  • манчестър юнайтед-
  • реал сосиедад

„Червените дяволи“ решиха, че са се завърнали след успехите над Ливърпул и Арсенал

Манчестър Юнайтед се провали на риалити чека в евротурнирите - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед инкасира загуба с 0:1 от Реал Сосиедад на старта на тазгодишното издание на Лига Европа, като това се оказа своеобразен риалити чек за английския гранд с оглед подобрените резултати в последните седмици.

Брийс Мендеш вкара единственото попадение в срещата след наказателен удар в 59', отсъден за игра с ръка на Лисандро Мартинез. Аржентинецът скочи, за да блокира изстрел на Давид Силва, обърна гръб, кълбото рикошира в бедрото му и след това окончателно смени траекторията си от ръката му. Неприятното при подобни ситуации е, че ФИФА и УЕФА коригираха многократно правилото за игра с ръка и вече сякаш дори съдиите не знаят кога да санкционират играчите и кога не. В нашите очи обаче, подобни ситуации трябва да се отсъждат за нарушения, макар рядко вече да виждаме постоянство в тази насока.

Далеч по-очевидна дузпа не бе дадена в последната секунда на мача, когато отново Мартинез имаше участие. Защитникът стъпи върху крака на Мохамед-Али Шо, който дриблираше покрай него в наказателното поле, и дори събу обувката му, но италианската съдийска бригада реши, че няма основание за нов наказателен удар.

„Червените дяволи“ междувременно се завърнаха към онази си апатична игра от самия старт на шампионата, когато в предни позиции никой не поемаше отговорност, а в защита се редяха грешка след грешка.

Испанците от друга страна бяха много по-дисциплинирани и бе видим планът на Иманол Алгуасил, с който да надхитри колегата си Ерик тен Хаг. По тази причина заслужено точките ще пътуват за Сосиедад.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    6 1 Отговор
    Оставете ги на мира, те са в траур. Пък и коефициентът беше добър..
  • 3 Радио "кухавел"

    3 0 Отговор
    Реалисти чека.Нека чека.
    Все пак чека- има надежда.
  • 4 Браво

    7 0 Отговор
    Ми то пуснаха това дърво макгуайър ,затова