Last news in Fakti

9 Септември, 2022 19:27 848 0

Матиас Погба отново отрече да е участвал в изнудването на брат си Пол Погба

  • пол погба-
  • матиас погба-
  • футбол-
  • изнудване-
  • дело

Арбиб подчерта, че Матиас Погба иска повече от всичко да изясни ситуацията с брат си

Матиас Погба отново отрече да е участвал в изнудването на брат си Пол Погба - 1
Снимка: БГНЕС

Братът на френския футболист Пол Погба отрече да е взимал участие в опити за изнудване на полузащитника на Ювентус. Адвокатът на Матиас Погба Ришар Арбиб съобщи в изявление, че клиентът му иска да заяви категорично, че няма нищо общо с каквито и да е опити за изнудване на брат му Пол Погба.

Двама съдии бяха назначени през миналата седмица по разследването на обвиненията, че носителят на световната купа с Франция е бил обект на изнудване от брат си и приятели от детството.

Арбиб подчерта, че Матиас Погба иска повече от всичко да изясни ситуацията с брат си.

Прокуратурата в Париж започна разследване през миналия месец по опит за организирано изнудване, което се води от антикорупционната полиция. Френските власти разследват обвиненията, че Пол Погба е бил обект на изнудване от брат си и други негови приятели, които настоявали за 13 милиона евро от бившия футболист на Манчестър Юнайтед.

Когато групата е отправила исканията си на тренировъчния център на Ювентус в Торино, Погба твърди, че брат му Матиас също е бил част от нея, съобщи радио France-Info.

За случаят се заговори публично след като Матиас Погба публикува видео и няколко съобщения в социалните мрежи, заплашвайки да направи експлозивни разкрития за своя брат Пол и звездата на френския национален отбор Килиан Мбапе.

Пол Погба е заявил пред разследващите органи, че изнудването цели да го дискредитира, с твърдението, че той е поискал от шаман да приложи магия срещу Мбапе. Футболистът отрича подобни обвинения, а Мбапе застана на страната на съотборника си.

„Той ми се обади и ми обясни своята версия. Сега е неговата дума срещу тази на брат му. Пол вече има проблеми и мисля, че не е моментът да прибавяме нови. Ще видим как се развият нещата, но аз съм доста дистанциран от всичко това“, коментира Килиан Мбапе.

Според френските власти, Пол Погби е платил 100 хиляди евро на групата, която настоявала за милиони. Той е направил плащането след като е бил заплашен от маскирани, въоръжени мъже в апартамента му в Париж през март, докато е бил във Франция, за да изпълни ангажиментите си с националния отбор.

32-годишният Матиас Погба също е футболист, който прекарва кариерата си в нискоразрядни клубове в Англия и някои европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА