Last news in Fakti

11 Септември, 2022 21:33 5 391 3

Стана ясно защо Гран При на Италия завърши зад колата за сигурност

  • формула 1-
  • гранд при на италия-
  • фиа-
  • спорт

Малко повече от час след неговия финал от ФИА обясниха защо състезанието не бе спряно с червен флаг, за да се гарантира състезателен финал, а не такъв зад колата за сигурност

Стана ясно защо Гран При на Италия завърши зад колата за сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за Гран При на Италия завърши зад автомобила за сигурност, който бе изкаран на пистата заради спрелия край пистата автомобил на Дениъл Рикардо в 48-та от 53 обиколки.

Въпреки че операцията по остратняването на болида на австралиеца изглеждаше наглед лесна, тя отне повече от очакваното, което доведе и до нежелания завършек на състезанието. Малко повече от час след неговия финал от ФИА обясниха защо състезанието не бе спряно с червен флаг, за да се гарантира състезателен финал, а не такъв зад колата за сигурност.

„Бяха положени всички усилия кола №3 да бъде отстранена бързо, за да може състезанието да бъде възобновено. Ситуацията обаче се разви, тъй като маршалите не можах да вкарат колата в неутрална предавка и да я избутат зад мантинелата.

„Тъй като отстраняването на опасността е нашият единствен приоритет, а инцидентът не бе достатъчно голям, за да изисква червен флаг, състезанието звърши зад колата за сигурност, съгласно процедура, съгласуване между ФИА и отборите. Моментът от състезание, в който колата за сигурност излиза, не оказва влияние върху продължителността на нейния престои на трасето“, казаха от ФИА, цитирано от autosport.com.

Днешното състезание стана първото от това в Бахрейн през 2019, което финишира зад колата за сигурност. Тогава обаче автомобилът за сигурност бе изкаран при по-малко оставащи обиколки до финала и дори и с червени флагове, състезанието нямаше да може да бъде възобновено.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо юмручето

    9 16 Отговор
    За да може ред бул да са сигурни че ще спечелят защо не ги пуснаха да се състезават последната обиколка

    Коментиран от #2

  • 2 Баварец

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мунчо юмручето":

    Абсолютно си прав! Лимонадената банда обра Ферари този път, а в частност и Шарл Леклер. Машината за измами работи с всички необходими действия.
  • 3 Адолфо

    1 1 Отговор
    Ред Бул им накъсаха червените...панделки Минчо ,и да бяха ги пуснали да се състезават все тая ,в момента няма кой да каже хоп на Макс,факт необорим от никого.Това не е квалификацията в събота мунчоооооооо