19 Септември, 2022 10:27 1 307 3

Три от „златните момичета“ на България: Сплотихме се много, титлите са гордост

  • рейчъл стоянов-
  • женина трашлиева-
  • радина томова-
  • златните момичета-
  • художествена гимнастика

Грациите разкриха какво им е донесло титлите на Световното първенство в „Арена Армеец“ и разказаха повече за първите си стъпки в художествената гимнастика

Три от „златните момичета“ на България: Сплотихме се много, титлите са гордост - 1
Снимка: БГНЕС

Три от „златните момичета“ на България – Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Радина Томова, бяха гости в „Здравей, България“ по NOVA. Трите грации разкриха какво им е донесло титлите на Световното първенство в „Арена Армеец“ и разказаха повече за първите си стъпки в художествената гимнастика.

„Страх няма, напрежение винаги е имало и винаги ще има. Много е отговорно да излезеш пред родна публика. Докато започнеш е напрежението, после показваш какво можеш. Започнах на едва 4, и то при госпожа Нешка Робева. Тренирах при няколко треньорки и се получиха нещата. В момента италианките и Израел са ни най-сериозните конкуренти“, разкри Рейчъл Стоянов.

„За краткото време, което имахме, се сплотихме много. Когато си приятел със съотборничките си, това много помага. Аз влязох в залата на почти 7 години. Както повечето момичета, треньорките обикаляха училищата, помня и че нямах търпение да кажа на нашите да ме заведат. Май още същия ден отидох в залата и видях всичко. Може би от ден 1 знаех, че е това моето нещо. Не знаех как ще ни понесе двуседмичната почивка. Понякога от напрежение има безсъние, но рядко. В момента с хранителните режими не е както преди, но е препоръчително да спазваме някои правила и да сме в определени килограми. Може да си позволим бонбон, шоколад...но не трябва да се прекалява“, разкри Женина Трашлиева.

„При нас е това, че когато един сбърка – бърка целият отбор. Не се обвиняваме една друга. Гледаш грешките да не се повтарят. Конкурентите се гледат, разбира се. Проверяваме какво правят. Искаме да сме с най-интересни и скъпи композиции“, продължи Трашлиева.

„Аз започнах на 8 години, родителите ми видяха обява в СК по ХГ Локомотив, и ми хареса много. Сега на 16 години мога да кажа, че е имало трудни моменти. Искам да бъда олимпийска шампионка, вярвам, че ще го постигнем с много работа. Много са ни подкрепяли нашите родители. Гордеят се“, заяви Радина Томова.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 2 Отговор
    Рейчъл е от нашите, не че и Калейн не е де..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Селския

    0 1 Отговор
    Таз Рейчъл, щом е и Стоянов, да няма яйца ???