Last news in Fakti

20 Септември, 2022 14:09 843 0

Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на турнира на клей от сериите WTA 125 в Будапеща

  • виктория томова-
  • турнир-
  • тенис-
  • победа-
  • жасмин паолини

Българката направи обрат и победи с 4:6, 6:0, 6:2 третата поставена и №75 в световната ранглиста Жасмин Паолини от Италия

 Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на турнира на клей от сериите WTA 125 в Будапеща - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на турнира на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди долара, предаде Спортал.

Българката направи обрат и победи с 4:6, 6:0, 6:2 третата поставена и №75 в световната ранглиста Жасмин Паолини от Италия.

Вики допусна пробив за 2:4 в първия сет, но успя да го върне при 4:5. За съжаление, тя допусна нов брейк в следващия гейм и отстъпи с 4:6.

Томова изигра страхотен втори сет и го спечели на нула за 31 минути. Добрата серия на българката продължи и тя поведе с 3:0 в третата решителна част. Последва размяна на пробиви до 5:2 полза на Томова. При този резултат Вики направи още един пробив и затвори мача с 6:2 за 2 часа и 4 минути игра.

За успеха си Томова заработи 15 точки за световната ранглиста. Във втория кръг нашето момиче ще срещне №99 в света Юлия Грабхер от Австрия. Двете играха за първи път по-рано през сезона в Оейраш (Португалия) през април, като Томова спечели трудно с 3:6, 7:6(5), 6:3.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА