Last news in Fakti

22 Септември, 2022 12:10 1 055 5

Камбуров: Рекордът ми е фантастично постижение

  • мартин камбуров-
  • футбол

Няма как да не помня дебютния си гол с Ботев през 1999

Камбуров: Рекордът ми е фантастично постижение - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордьорът по отбелязани голове в българския футболен елит – Мартин Камбуров, бе специален гост в предаването „Домът на футбола”. Бившият нападателя говори точно една година след подобряването на уникалния рекорд от 256 гола. Той определи постижението си като „фантастично”.

„След приключване на кариерата ми животът ми е доста по-спокоен. Качих и малко килограми, но това е съвсем нормално след толкова дълга кариера. Рекордите идват с постоянство и отдаденост. Разбира се, че рекордът значи много за мен. Подобряването на този рекорд от 50 години бе почти невъзможен. Да поддържам такава бройка на головете всеки сезон бе фантастично. Сега като се замисля, наистина рекордът ми е фантастично постижение”, коментира той.

„Няма как да не помня дебютния си гол с Ботев през 1999. Бях много щастлив, защото да те пуснат толкова крехка възраст и с първото или второто докосване да вкараш гол в А група… бе щастлив гол. За последния гол… не бях вкарвал на Славия в 3-4 мача, не бях вкарвал на малкия Вуцов, но накрая успях. След това се шегувахме, че и него не пропуснах преди да се откажа. Това бе последният ми гол и се получи доста красив и майсторски. Щастлив съм, че завърших с него”, каза още Мартин Камбуров.

Още от бившия нападател може да видите и чуете в прикаченото видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гоуст

    11 0 Отговор
    Голмайстор на всички времена в първенството на страната... без нито един гол за националният отбор. Те това е рекорд и парадокс
  • 3 Левски 1914

    4 1 Отговор
    Ако ще и 1000 гола да вкараш НИКОГА НЯМА да достигнеш майсторлъка на Пламен Гетов.
  • 4 Голем смях

    2 0 Отговор
    Този смешко се мисли за велик.Че те добрите отиват да играят в чужбина,а куците коне остават в България да правят ...хахахах рекорди.Нима Бербатов,Любо Пенев или Стоичков ,ако играеха цял живот в България ,нямаше да имат поне ДВА пъти повече голове.Бербо за няколко години в Англия направи повече от 100 гола.Любо има 129 гола само в Испания ,Стоичков също мина 100 гола.

    Коментиран от #5

  • 5 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Голем смях":

    братко, ама как да иде в чужбина, като там защитниците щяха жив да го изядат, а после щеше да полира резервната скамейка във втория отбор!