Last news in Fakti

22 Септември, 2022 17:45 1 046 5

Избраха Меси за №1 от началото на сезона в топ 5 първенствата на Европа

  • лионел меси-
  • футбол-
  • псж-
  • класация

При всяко участие даден играч получава определена оценка въз основа на броя удари, голове, брой точни подавания, спечелени единоборства, пробягано разстояние и т.н

Избраха Меси за №1 от началото на сезона в топ 5 първенствата на Европа  - 1
Снимка: БГНЕС

Популярната платформа за статистика и анализи на футболни мачове WhoScored.com обяви идеален отбор от 11-те най-добри играчи по постове в топ 5 първенствата на Европа от началото на сезона при схема 4-2-2-2. При всяко участие даден играч получава определена оценка въз основа на броя удари, голове, брой точни подавания, спечелени единоборства, пробягано разстояние и т.н.

Така, според изчисленията, в момента над всички е Лионел Меси със средна оценка от 8.95 от максимална 10.0. Аржентинският маестро на Пари Сен Жермен има 4 гола и 7 асистенции в Лига 1 досега. Съотборникът му Неймар пък е с двойно повече попадения до момента - 8, плюс също 7 асистенции, но е втори по средна оценка в идеалния тим - 8.32.

Сред символичните 11 не попада Килиан Мбапе, който има 7 гола, но нито една асистенция. Неговата оценка е 8.04, заради което той отстъпва на Ерлинг Холанд от Манчестър Сити (8.13) и Роберт Левандовски (8.27) за ролята на централен нападател.

Сред вратарите над всички е Ян Зомер от Борусия (Мьонхенгладбах) - 7.55.

Прави впечатление, че сред избраните няма нито един играч на Реал Мадрид, който от началото на сезона има само победи. От “белите” най-високо оценен засега е Родриго (8.04), следван от Карим Бензема (7.70), Винисиус Жуниор (7.68), Орелиан Чуамени (7.55), Федерико Валверде (7.41) и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    9 3 Отговор
    Отценката е едно към гьотере и всичко се рекламира от спонсорите

    Коментиран от #2

  • 2 Наблюдение

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    Оценката се изчислява автоматично от алгоримът, който използва десетки показатели (както положителни, така и отрицателни, като например неуспешен дрибъл или загубена топка), като всички те се променят в реално време докато тече всеки мач. Всичко това може да се следи на сайта, кото ти очевидно никога не си посещавал. Посещавам го от десетина години. Миналата година Меси за пръв път не завърши сезона като номер едно в света. Обикновено разликата в коефициента му с този на втория беше смазваща, като разликата между втория и десетия, примерно, е по-малка. Удивително е, колко неща прави Меси. В момента не вкарва много, но пък има най-много асистенции, ключови подавания, извеждащи подавания и завършени дрибъли в света. Докато играеше в Испания всеки сезон беше лидер по ВСИЧКИ офанзивни показателя, които са десетина. Меси в момента е на 35 и продължава да е номер едно в света. Това просто е нереално.

    Коментиран от #5

  • 3 Меско

    4 0 Отговор
    Меси прати Лига 1 на 7-мо място в Европа.
  • 4 Боби перуката

    7 2 Отговор
    За това на меси половината златни топки са му подарък при много по добри футболисти за годините.Спонсорите батко които дават но взимат двойно
  • 5 Ламбо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдение":

    Толкова е добър че без него Барселона се наема ,а ПСЖ ОТПАДА от ШЛ .