Last news in Fakti

22 Септември, 2022 22:33 1 683 4

Младен Кръстаич: Много големи патриоти са футболистите

  • младен кръстаич-
  • национален отбор-
  • футбол-
  • футболисти-
  • лигата на нациите-
  • гибралтар

Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти

Младен Кръстаич: Много големи патриоти са футболистите - 1
Снимка: БГНЕС


Новият селекционер на националния отбор на България - Младен Кръстаич, даде пресконференция преди първия сблъсък в Лигата на нациите. В петък вечер, 23 септември, сръбският специалист ще направи своя дебют начело на „трикольорите“ срещу Гибралтар в двубой от Група С4 на "Хювефарма Арена" в Разград.

Кръстаич говори доста за първия си досег с повиканите играчи, като заяви, че няма търпение за първия съдийски сигнал в утрешната среща. В края на своя брифинг наставникът отправи апел към родните клубове да използват повече български състезатели.

"Искам да кажа, че едвам чакам мачовете. Четири-пет дни сме заедно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Неделя футболистите на дебютанти или такива, които са играли. Всеки футболист с български паспорт е добре дошъл. Няма бивши, тези в списъка са най-добрите в момента. Не съм човек, който говори за предишните мачове“, започна Кръстаич.

„Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни подкрепата на публиката. Не търсим алиби в случай на неуспех“.

„Имам трима вратари, които са много добри. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме мястото в групата, футболистите го знаят“, продължи националният селекционер.

„Не мислим за изпадане от групата - никога не съм разсъждавал така. Цел №1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните 5 дни“.

„Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам. Като треньор се старая да правя така, че футболистите да са максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява на футболиста да дава своя максимум. Имам и аз своите граници, естествено. Винаги мога да разбера, когато не се получи нещо на терена - удар, пас, но не приемам да нямаш желание“.

„Много големи патриоти са футболистите! Винаги съм разсъждавал така: Ако отида в Шалке и не съм фен на Шалке, какво правя там? Следя всички първенства, но фокусът е върху българското първенство. Лудогорец за мен е най-класният отбор в българското първенство, но пет отбора се борят за първото място. Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти", заяви Кръстаич.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ггхйккк

    8 0 Отговор
    Фланелката на българските национали няма текст на български !?!?
  • 2 Станко

    4 0 Отговор
    Ще ги видиш какви са следващите два мача. Просто са си куци коне и чалгаджии. Пета урна е запазена за нас. Патриоти=смях на корем.
  • 3 Мхм

    4 0 Отговор
    И с това заглавие се изчерпват футболните им качества
  • 4 Само питам

    0 0 Отговор
    "В края на своя брифинг наставникът отправи апел към родните клубове да използват повече български състезатели." - Това тук е обикновено подмазване и замазване. Какво, ако се налагат повече българи в клубовете, щом ще ми вика треторазрядни легионери и анонимници! Тоя специалист не го виждам да се задържи дълго. От сега личи, че е на къс повод на Джони Уокър. И изобщо какъв е смисъла да сменяш постоянно треньори, като ще играят все едни и същи бездарници.