Last news in Fakti

25 Септември, 2022 09:12 2 791 3

Джо Джойс нокаутира Джоузеф Паркър

  • джо-
  • джойс-
  • паркър-
  • бокс

Британецът остава непобеден на професионалния ринг и вече има 15 победи

Джо Джойс нокаутира Джоузеф Паркър - 1
Снимка: Официална страница на Джо Джойс в Инстаграм

Джо Джойс завоюва временната титла в тежка категория на Световната боксова организация (WBO), след като нокаутира Джоузеф Паркър в 11-ия рунд на дългоочаквания мач помежду им. Срещата в Манчестър премина при подчертано надмощие на Джойс, който имаше сериозно предимство в точките, преди да прати на пода бившия световен шампион, предава sportal.bg.

Това е трета е трета загуба в кариерата на Паркър след тези от Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, но първа с нокаут. 30-годишният новозеландец изглеждаше видимо по-уморен от съперника си в края на мача и след поредния удар с лявата ръка на Джойс съдията му отброи до 10 и прекрати мача.

Джо Джойс остава непобеден на професионалния ринг. Британецът вече има 15 победи, 14 от които постигнати с нокаут. Непреодолимата сила, както е прякорът на 37-годишния боксьор, е задължителният претендент за титлата на WBO, която държи Олександър Усик.

Джойс беше по-активен от самото начало. След втория рунд носът на Паркър кървеше, а лявото му около беше зачервено. Сребърният медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро продължи да доминира и в следващите рундове, а Паркър имаше епизодични проблясъци.

В шестия рунд Джойс пласира няколко мощни удара в главата и тялото на Паркър, но новозеландецът оцеля. Картината не се промени и в следващите два рунда. Над дясното око на Паркър се появи аркада, която му създаваше сериозни проблеми.

В деветия рунд Паркър избухна със светкавичен ъперкът, но Джойс веднага отговори със серия от удари. Британецът усети, че противникът му е по-изтощен и развръзката настъпи в 11-ия рунд, когато Джойс изпълни заканата си и нокаутира бившия световен шампион.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    боксът е корида не и СПОРТ с ИЗВИНЕНИЕ

    Коментиран от #2

  • 2 Сск

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Отиди и пробвай една тренировка, и тогава дрънкай глупости!
  • 3 Сск

    0 0 Отговор
    А иначе браво на Джойс