Last news in Fakti

25 Септември, 2022 14:28 10 480 3

Мейуедър нокаутира ММА боец

  • мейуедър-
  • бокс-
  • япония

Американецът надви Микуру Асакура в демонстративен мач

Мейуедър нокаутира ММА боец - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Боксовата легенда Флойд Мейуедър записа победа с нокаут във втория рунд срещу японския ММА боец Микуру Асакура в демонстративен мач, проведен в Токио.

45-годишният американец за пореден път демонстрира, че вероятно е професионалният боксьор с най-добра защита в историята. Асакура няколко пъти се хвърля в атака, но така и не успя да пласира нито един съществен удар, предава blitz.bg/sport.

Мейуедър успешно отбягваше офанзивата на японеца, но нанесе само няколко удара. Така първият рунд приключи равностойно. Втората част започна с мощен десен удар от американеца, но Асакура бързо се съвзе и опита да отвърне.

Флойд Мейуедър се защити успешно и нанесе нов силен удар с дясната ръка. Японецът отвърна с няколко крошета в главата на съперника, но в последните 20 секунди на рунда американската легенда притисна Асакура и с няколко удара го прати в нокаут.

Мачът не влиза в официалната статистика на Флойд Мейуедър, който няма загуба на професионалния ринг. От 50 мача той има 50 победи (27 с нокаут).


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даа

    6 4 Отговор
    Мейуедър е жива легенда.
  • 2 някой

    1 2 Отговор
    Какво значи професионален боксьор шампион? Дори на 45 години . Японският ММА боец Асаядикура нямаше никакви шансове. Това не е ново под слънцето . Когато манията Карате завладява Америка , покрай филмите на Брус Ли , и школите по карате никнат като гъби след дъжд . На някакъв известен промоутър му идва брилянтната идея да сблъска на ринга действащият шампион по бокс , с действащият шампион по карате . И двамата еднакви килограми , и двамата шампиони победили своите опоненти. Резултата както може да се очаква изразителна победа за боксьора. Мача го има в Ютуб. На другият ден пресата гръмва оправдателно , като застъпва тезата , че не карате не струва , а просто индивидуалните майсторски качества на боксьора , са надделели над индивидуалните майсторски качества на каратиста , и че всичко опира до по-голямото майсторството на единият , и неговата форма . Но дали наистина е така?
  • 3 Разбирко

    0 0 Отговор
    Някой, Брус Ли е китаец, какво карате :-)
    Но да, ясно е какво имаш предвид.