Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 12:21 2 807 8

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава

  • индонезия-
  • футбол-
  • жертви

Загиналите вече са поне 174, след като по-рано бе съобщено за 129 жертви

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава да се увеличава броят на жертвите от ужасяващата трагедия по време на футболен мач в Индонезия миналата вечер. Загиналите вече са поне 174, след като по-рано бе съобщено за 129 жертви. Властите съобщават, че има и над 180 ранени.

След края на яростното дерби между Арема и Персебая Сурабая в източния град Маланг, спечелено от гостите с 3:2, хиляди разгневени фенове на домакините нахлуват на терена, а полицията се опитва да ги спре със сълзотворен газ, което води до огромен хаос.

Ад след футболен мач в Индонезия! Стотици загинаха при безредици!

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава
Снимка: БГНЕС

Сред загиналите има и двама полицейски служители. Много от жертвите са загубили живота си поради задушаване, а други са били стъпкани, съобщават властите в страната, които определят действията на феновете като "бунт". "Полицаите започнаха да стрелят със сълзотворен газ и хората веднага се втурнаха към изходите и започнаха да се бутат", разказва пред АФП 43-годишният Дони, който се разминава бе наранявания. "Нищо не се случваше, нямаше никакви бунтове, не знам какъв беше проблемът, но те изведнъж започнаха да използват сълзотворен газ. Това ме шокира, не се ли замислиха за децата, жените?", допълва свидетелят, който от съображения за сигурност не разкрива своето фамилно име.

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава
Снимка: БГНЕС

Президентът на Индонезия Джоко Уидодо нареди пълно разследване на трагедията и забрани провеждането на футболни мачове в страната, докато не бъдат направени "подобрения в сигурността". "Изказвам дълбоко си съжаление за тази трагедия и се надявам, че това ще бъде последната футболна трагедия в страната ни", каза Уидодо.

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава
Снимка: БГНЕС

От една от болниците съобщават, че една от жертвите е дете на пет години. Стадионът в Маланг е с капацитет 42 хиляди зрители, като е трябвало да бъдат продадени 38 хиляди билета, но всъщност съоръжението е било запълнено до краен предел. От полицията съобщават, че около 3 000 души са нахлули на терена, което е предизвикало хаоса.

Ужасяващо: Броят на жертвите от трагедията в Индонезия се увеличава
Снимка: БГНЕС

През май 2023 Индонезия трябва да бъде домакин на Световното първенство по футбол до 20 години, организирано от ФИФА.

По информация на АФП, цитирана от БГНЕС, това е втората най-голяма футболна трагедия в историята, след като през 1964-та година 320 души загиват и над 1 000 са ранени по време на мач между Перу и Аржентина в Лима.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 0 Отговор
    БОГ да прости загиналите ХОРА

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кфкфкфккф

    3 1 Отговор
    Ултраси
  • 5 Стамат

    3 2 Отговор
    Футболът е опасен спорт води до много контузии
  • 6 Гошо

    8 1 Отговор
    Тук са загинали повече хора отколкото на фронта.Ужас.
  • 7 Йоги-то

    5 0 Отговор
    Фен съм на футбола , от години ходя по стадиони, водя и детето, ама чак такова чудо не съм очаквал че може да се случи. Определението за физично в учебниците е нещо което е лимитирано и трябва да си остане такова, а спорта е само за забавлвние и толкоз, ако не разбираш това по добре не ходи на стадиона. За съжаление безгранична се оказва само човешката глупост, по магистралите е същата простотия, всеки ден някой идиот се опитва да променя законите на физиката, резултата е видим.
  • 8 Здрасти,

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    КОЗЛОДУЙ