Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 12:36 890 1

Лапорта ще уведоми лично УЕФА заради спорните отсъждания на ВАР срещу Интер

  • интер-
  • барселона-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • александър чеферин

Лапорта иска да предаде на Чеферин, че Блаугранас са притеснени по-специално от поведението на съдията Пол ван Бокел, който отговаряше именно за системата ВАР, особено след като той също не им даде дузпа в мача срещу Байерн Мюнхен миналия месец

Лапорта ще уведоми лично УЕФА заради спорните отсъждания на ВАР срещу Интер - 1
Снимка: БГНЕС

Сблъсъкът между Интер и Барселона от груповата фаза на Шампионската лига по-рано тази седмица беше помрачена от някои спорни съдийства отсъждани от страна както на главния рефер Славко Винчич, така и на помощниците му от ВАР.

Мачът завърши при резултат 1:0 в полза на „нерадзурите“ на „Джузепе Меаца“, като на Барселона беше отменен гол, като същевременно испанците имаха претенции на два пъти да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза. Имаше и ситуация за потенциален червен картон за Хакан Чалханоолу, който също не беше показан от рефера.

След загубата излязоха информации, че Барса планира да подаде официална жалба до УЕФА, за да изрази безпокойството си от събитията от мача, особено по отношение на решенията на ВАР. Барселона в крайна сметка реши да не подава официална жалба.

Според „Mundo Deportivo“ обаче президентът на каталунците Жоан Лапорта сам ще предприеме действия, за да уведоми УЕФА за опасения на клуба относно ситуацията. Твърди се, че той ще изпрати официално писмо или ще проведе телефонен разговор с президента на УЕФА Александър Чеферин, в което планира да изрази загрижеността си относно противоречивите отсъждания на системата ВАР от мача срещу Интер.

Лапорта иска да предаде на Чеферин, че Блаугранас са притеснени по-специално от поведението на съдията Пол ван Бокел, който отговаряше именно за системата ВАР, особено след като той също не им даде дузпа в мача срещу Байерн Мюнхен миналия месец.

В момента Барселона са трети в група „C“ на Шампионската лига и съществува възможността да не успее да стигне до елиминациите за втора поредна година, ако не успее да победи отново Интер в следващия мач на „Спотифай Камп Ноу“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 0 Отговор
    И тоя е със синьо око, като Баце навремето. На бас, че не и подозирате що е със синьо око?