Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 12:27 1 184 1

Салах отвя Дрогба и Агуеро, а Жота напомни за Рибери

  • мохамед салах-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • рекорд-
  • хеттрик

Египтянинът разполага с 38 гола в най-престижния европейски клубен турнир, като така се превръща в най-резултатния футболист на английски клуб в ШЛ

Салах отвя Дрогба и Агуеро, а Жота напомни за Рибери - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах не само стана авторът на най-бързия хеттрик в историята на Шампионската лига - едва 6 минути и 12 секунди, но също така записа още едно голямо постижение благодарение на трите си гола за погрома със 7:1 над Рейнджърс в Глазгоу.

Египтянинът разполага с 38 гола в най-престижния европейски клубен турнир, като така се превръща в най-резултатния футболист на английски клуб в ШЛ. Той достигна тази бройка за 6 сезона на “Анфийлд”, задминавайки досегашните водачи в това отношение, които имат по 36 попадения - Дидие Дрогба (за 8 сезона в Челси) и Серхио Агуеро (за 10 сезона в Манчестър Сити).

Освен това, от 112-те хеттрика в състезанието от сезон 2003/04 насам, само Салах се е нуждаел от 9 докосвания за целия мач, за да отбележи три попадения, което също е върхово постижение.

Други двама нападатели на мърсисайдци също заслужават похвали за представянето си в снощната победа. Диого Жота асистира и за трите гола на Салах, което се случва в ШЛ за първи път от март 2012-а насам, когато Франк Рибери изработи всички попадения на Марио Гомес за успех на Байерн (Мюнхен) над Базел.

Роберто Фирмино отбеляза два гола на “Айброкс” и така се нареди именно до Салах за най-много мачове с поне две попадения в надпреварата, като и двамата имат по шест такива двубои.

Също така бразилецът направи 12-ата си асистенция за гол на Ливърпул в турнира, изравнявайки се на върха в тази статистика с Джеймс Милнър и Стивън Джерард, когото задмина по голове в ШЛ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    2 0 Отговор
    Резултатът не трябва да заблуждава уважаемия треньор Клоп. Отборът на Ливърпул не стои добре игрово, особено в защита. Очаквам Клоп да не се заслепи в еуфория от тази победа, защото Сити в неделя може да ни скъсат мрежата... Иначе на Салах смяната в предния мач и сега поскането като резерва му е подействало добре.