Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 12:30 1 149 4

Над 300 униформени и 6 служебни кучета ще пазят реда на Спартак Варна – Черно море

  • футбол-
  • черно море-
  • спартак-
  • полиция-
  • жандармерия-
  • варненско дерби

Причината е съществуваща вражда между двете агитки и затова двубоят ще се играе през светлата част на деня и ще бъде осигурена адекватна охрана

Над 300 униформени и 6 служебни кучета ще пазят реда на Спартак Варна – Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията във Варна ще вземе сериозни мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящото дерби между отборите на Спартак и Черно море от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази събота от 15:15 на стадион "Спартак" и е първа за двата тима от повече от 13 години.

След направен анализ на постъпила информация БФС и Главна дирекция "Национална полиция" определиха срещата между двата тима, като такава с висок риск от нарушаване на обществения ред. Причината е съществуваща вражда между двете агитки и затова двубоят ще се играе през светлата част на деня и ще бъде осигурена адекватна охрана.

За целта са предвидени 250 полицейски служители и 6 служебни кучета, а освен тях ще се присъединят части на Жандармерията, с което бройката на ангажираните с охраната става над 300 души, съобщиха за Vsport.bg от полицията във Варна. Очаква се на двубоя да има и частни гардове.

Достъп до стадион "Спартак" няма да имат лица в нетрезво състояние и такива, употребили наркотични вещества. Полицията ще следи зорко и за внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и използването на пиротехнически средства. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със защитен газ, също е забранен. Феновете ще бъдат проверявани щателно в подстъпите до стадиона, както и по входовете.

Униформените ще са на крак още от 11 часа другата събота и ще ескортира до стадиона големите групи запалянковци. Тези на Спартак започват да се събират на Червения площад около 11:30 часа, а по същото време привържениците на „моряците“ вече ще са пред паметника на Никола Спасов на „Тича“.

След двубоя полицаи ще има и във възлови улички около стадион „Спартак“, за да се избегнат стълкновения между агитките.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    4 1 Отговор
    И ченгетата са като стругарите и фрезистите,кора хляб и Сметки от Демократите..
  • 2 911

    4 0 Отговор
    Чи то Бати бойку няма толкоз охрана ... Бъх маааму
  • 3 Кат искат, да се трепат

    3 0 Отговор
    По-добре пратете полицаите по селата да пазят бабите. На тия шестволтовите що им пречите на забавленията.
  • 4 селяния до шия

    4 0 Отговор
    диви добруджански нрави и амфетамосани пубери