Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 15:40 1 044 5

Руснак надви Григор Димитров във финала на иновативен турнир

  • григор димитров-
  • тенис-
  • виена

Най-добрият ни тенисист отстъпи на Карен Хачанов във Виена

Руснак надви Григор Димитров във финала на иновативен турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на демонстративния иновативен тенис турнир Red Bull Bassline, който предшества стартиращата в понеделник надпревара на АТР във Виена. В решителния мач Гришо отстъпи на руснака Карен Хачанов с 5:7, 5:7, 7:4, 6:8, предава blitz.bg/sport.

Двубоят бе оспорван, като българинът имаше шансове във всяка от частите. Форматът на мача противопостави тенисистите в 3 от 5 тайбрека.

Началото бе силно за Димитров, който поведе с 4-1. Последваха няколко точки от основната линия, в които Хачанов започна да намира формата си и изравни. Ас при 5-5 даде предимство на руснака, а двойна грешка сложи край на първия сет.

При 5:5 във втория руснакът направи изключителен минаващ удар и си издейства сетбол, който реализира. Първата ни ракета откри третия тайбрек с чудесен бекхенд уинър и поведе с 3:1, но и този път авансът му не се запази за дълго. Разиграванията от основната линия в повечето случаи завършваха в полза на руснака и той обърна за 4:3. Двубоят продължи без минипробиви до 5:4 за Григор – Димитров изпълни великолепен минаващ, за да стигне до сетбол, при който Хачанов отново бе надигран.

При 2:2 в четвъртия бившият №3 в света изправи публиката на крака с труден „хотдог“, но отново сгреши при късата и допусна минибрейк за 2:4. Димитров се върна в сета за 4:5, но сгреши следващата точка и даде два мачбола на Хачанов. Първата опасност бе отразена, а при втората руснакът се поддаде на напрежението и изпрати топката далеч в аут.

При 6:6 се стигна до дълго разиграване, което завърши в полза на Карен Хачанов след бекхенд в мрежата на първата ни ракета. Григор не успя да завърши след добър първи сервис и бе наказан от руснака.

По-рано през деня най-добрият български тенисист преодоля представителя на домакините Филип Мисолич и най-високо класирания тенисист в надпреварата Андрей Рубльов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Макенроу

    2 2 Отговор
    Така е, като не ще да тренира с Винъс Уйлямс. Ако беше тренирал с нея всяка вечер, сега щеше да води световната ранглиста.
  • 3 хаберих

    4 0 Отговор
    Всички сетове са с тайбреци. Наш Гришко пак е хванал ракетата наобратно.
  • 4 Раданч Татлъту

    5 1 Отговор
    Очаквана и логична гришня.🥳🤡👍
  • 5 Копейкин Костя

    0 0 Отговор
    Лично товарищ Румен Решетников се е обадил на Гришо и го е убедил да падне от ушанката, защото в противен случай Рассия ще ни обяви война!!!