23 Октомври, 2022 09:16 4 168 3

Ислам Махачев нанесе първа загуба от 5 г. на Чарлс Оливейра ВИДЕО

  • ислам махачев-
  • мма-
  • чарлс оливейра

Протежето на Хабиб загатна за величие

Протежето на Хабиб Нурмагомедов със сигурност повече няма да бъде наричан така от никой фен на смесените бойни изкуства. Ислам Махачев си заслужи собствена страница в историята на ММА и UFC, нанасяйки първата загуба от пет години на бившия шампион в лека категория Чарлс Оливейра.

Махачев заключи съперника си в триъгълник с ръце, след като го прати в нокдаун с контриращо дясно кроше, а бразилецът потупа и се предаде. Така най-атрактивната и най-конкурентна категория в UFC има своя нов крал, понесен на ръце от все още считания за най-велик в историята ѝ – Хабиб, предава sportal.bg.

По ирония на съдбата фенове и специалисти започваха да подготвят Оливейра за задминаване на Нурмагомедов в пантеона на великаните, стига да се беше справил с Махачев. С успеха си обаче перспективният руснак не само сложи край на тези дебати, а и доказа, че е достоен за собствен поход към величие в UFC.

Махачев започна с добра комбинация ляво-дясно кроше, а Оливейра контрира с тейкдаун. Руснакът си заслужи позиция над опонента си на земята, но трябваше да се предпазва от опасен триъгълник с крака.

Претендентът прекара известно време в пълен гард, но без да нарани бившия шампион, а при 3 минути оставащи до края двамата подновиха двубоя в стойка. Махачев обаче бързо направи хвърляне и отново прати бразилеца по гръб, а вече и му бе разкървавил дясната вежда.

Протежето на Хабиб натискаше по лицето бившия шампион с левия си лакът и продължаваше да трупа минути в контрол. Той не нанасяше кой знае колко поражения, но поддържаше активност. 10-ина секунди преди края Оливейра успя да пласира кик от легнала позиция, но той нямаше да убеди някой съдия, че рундът е за него.

“Граплинг в стойка” си спретнаха двамата в първата минута и половина на втория рунд, като шампионът вече беше в доста по-солидно положение. Точно на 2-ата изминала минута обаче Махачев с контриращо дясно кроше нарани лявото око на бразилеца. Започнаха сериозни размени, при които Оливейра направи атрактивно летящо предно коляно, но бе засрещнат с ново кроше.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 0 Отговор
    Браво, добър боец!
  • 2 Сух

    5 0 Отговор
    Да се знае кой е номер 1..
  • 3 Aлфа Bълкът

    2 6 Отговор
    Що не е на фронта тоя талибан? Тия тука се радват, ама той не е руснак, но е бъдещето на Русия!