Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 11:55 1 197 1

Хеттрик вкарва у нас 17 милиона евро

  • бфс-
  • уефа-
  • хеттрик-
  • футбол

По правило сумите трябва да се разделят в две направления - инвестиции и стимули за различни инициативи

Хеттрик вкарва у нас 17 милиона евро - 1
Снимка: БГНЕС


Един от най-важните проекти на УЕФА е програмата за финансово подпомагане на националните асоциации Хеттрик, съобщава Мач Телеграф. Тя бе стартирана през 2004 година, като парите за нея се отделят от приходите от европейските първенства.

Целта на програмата е подпомагане на асоциациите на всички възможни нива. Хеттрик също така извършва и годишни солидарни плащания към асоциациите.
Три са стълбовете на програмата - инвестиции, образование и обмяна на знания и опит.

Един цикъл на Хеттрик е от четири години, като първият е от 2004 до 2008, като тогава общата сума на проекта е 301.6 милиона евро, а всяка асоциация получава по 5.7 милиона.

В момента Хеттрик е в своя пети цикъл, а досега УЕФА е предоставила на България 48.1 милиона евро за 20 години. За следващия цикъл (2024-28) предвидената сума от УЕФА е 17 милиона евро. По правило сумите трябва да се разделят в две направления - инвестиции и стимули за различни инициативи. Разбира се, УЕФА осъществява мониторинг на предоставените средства. Централата одобрява инвестиционните проекти след специална процедура, като те трябва да имат ясна спортна, функционална и образователна цел.

Минималната цена на проекта е 100 хиляди евро, като на цикъл може да има до 5 различни проекта.

Сред важните инициативи са развитие на женския футбол, детско-юношеския футбол, социални инициативи и такива, свързани с околната среда, както и подпомагане на лицензионния процес на клубовете в отделните асоциации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз...

    4 0 Отговор
    Айдеее пак пари за перукан