Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 13:23 2 376 1

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция

  • жан-франсоа ернандес-
  • лука ернандес-
  • тео ернандес-
  • футбол-
  • франция-
  • национален отбор

Бащата на Люка и Тео беше изчезнал през 2004 г. и оттогава следите му се губеха

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция - 1

В журналистическо разследване Оливие Бросар от „Франс Футбол, публикувано в авторитетния френски спортен ежедневник „Екип“, разказва как е успя да открие следите на бившия футболист Жан-Франсоа Ернандес. Бащата на френските национали Лука и Тео беше изчезнал през 2004 г. и оттогава следите му се губеха.

В интервю за телевизия „М6“ преди Евро 2020 през миналата година, Лука Ернандес за първи път говори за баща си. Той обясни, че не е успял да разбере мотивите, които са накарали Жан-Франсоа да напусне внезапно семейството си. Футболистът на Байерн призна, че не знае дори дали баща му е сред живите.

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция

Жан-Франсоа Ернандес е бивш централен защитник на Тулуза, Сошо и Марсилия, а след това играе за испанските Атлетико (Мадрид) и Райо Валекано. По време на разследването си Оливие Бросар търси информация от бившите му съотборници. Част от тях, сред които и настоящият треньор на ПСЖ Кристоф Галтие, признават, че нямат никаква информация за него. Други, включително Франк Паси (бивш треньор на Марсилия и Монако), твърдят, че той е занимал за Тайланд.

След осъществен контакт с френската колония в азиатската държава, журналистът от „Франс Футбол“ установява, че Жан-Франсоа Ернандес е купил земя в страната и заедно с брат си е построил къщи. Освен това е отворил пекарна на остров Ко Самуи. През 2020 г. обаче се е върнал във Франция.

Приятел от детинство на бащата на френските национали отказва да даде информация на Бросар, но потвърждава, че е виждал Жан-Франсоа: „Срещнахме се след края на пандемията и той се чувства добре. Познатите му знаем истината, но не мога да разкажа повече. Съжалявам.“

Журналистът говори с Бруно Салиба, братовчед на Ернандес-старши, който успява да вдигне завесата.

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция

„Истината за Жан-Франсоа най-накрая може да излезе наяве. Той беше наранен от интервюто на Лука пред „М6“. Вината не е негова за раздялата с двамата му синове. Виновна е бившата му приятелка Лоранс Пи (на снимката заедно с Лука и Тео), която му забранява да вижда момчетата. Тя му е причинявала отвратителни неща и Ернандес накрая е загубил волята да се бори с нея. Затова си е стегнал багажа и заминал за Тайланд“, разказва Салиба.

Версията му е потвърдена от думите на Лори, доведената сестра на Лука и Тео. Тя описва майката на момчетата като отвратителен човек и признава, че е прекарала лятната си отпуска в компанията на баща си.

Друг бивш съотборник на Жан-Франсоа Ернандес – Жан-Люк Реда, обяснява, че Лоранс Пи е искала да откъсне бащата на Лука и Тео от неговите приятели. Освен това тя и брат ѝ, който бил безработен и се настанил в дома на семейството, живеели на гърба на Жан-Франсоа.

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция

Връзката между Ернандес и Пи приключила през 2002 г. и Жан-Франсоа отишъл да живее сам в близка къща. Той правел всичко възможно, за да може Лука и Тео да живеят добре, но Лоранс му искала пари, за да му позволи да вижда момчетата.

Лори твърди, че баща ѝ не пропуска мач на националния отбор на Франция. Гледа срещите сам, тъй като плаче от първата минута до края.

Оливие Бросар направил няколко опита да се свърже с Жан-Франсоа Ернандес на получения телефонен номер, но никой не отговорил. В тази връзка Лори обяснява: „Не ни интересуват парите на Лука и Тео. Единствено искаме да се срещнем. Това е голямата мечта на баща ми.“

Публикацията в „Екип“ завършва с думите на Кристоф Галтие: „Боли ме да разбера, че Жан-Франсоа е във Франция и дори не ми се е обадил. Много искам да се срещна с него или да говорим по телефона. Знам, че е скромен, но трябва да ми обясни много неща. Ако има нужда, мога да му помогна.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 актьор от Боливуд

    0 0 Отговор
    Опитах се за прочета цялата тази покъртителна семейна сага, но се обърках по средата и се отказах, плувнал в пот! Все едно да гледаш турски, индийски и латино сериал едновременно.